Politie Drenthe

Vrijdag 11 juni 2010

Provincie Drenthe, 11-06-2010

Diefstal van fiets

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige man uit Emmen aangehouden op de Wilhelminastraat. De man wordt verdacht van het wegnemen van een fiets op de Oringerbrink. De politie had een melding gekregen van de gedupeerde. De verdachte man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Aangehouden na ingooien ruit

NIEUW BUINEN De politie heeft donderdagavond een 50-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden op het Noorderdiep. De onder invloed van alcohol verkerende man wordt ervan verdacht een ruit te hebben ingegooid van een woning aan het Noorderdiep. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Drie voertuigen vatten vlam

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag vatten drie voertuigen vlam op de Woerdes. De politie had een melding gekregen dat daar een auto in brand zou staan. Ter plekke zagen agenten een auto in vlammen opgaan. Al snel sloegen de vlammen over naar een tweede auto. Vervolgens vatte ook een geparkeerde motorfiets vlam. De brandweer bluste de brand en de politie verricht onderzoek naar de oorzaak van deze brand. Brandstichting kan op dit moment nog niet worden uitgesloten. Niemand raakte gewond.

Rijden zonder rijbewijs

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige jongeman uit Assen op de Stadsbroek bekeurd voor het rijden in een personenauto zonder rijbewijs. Agenten hadden de auto ter controle aan de kant gezet. Tegen de 17-jarige bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

NOORDSCHESCHUT Donderdagavond heeft de politie een 43-jarige man uit Noordscheschut aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn partner te hebben mishandeld, ze zou zijn geslagen en geschopt. De man werd overgebracht naar het politiebureau en hij kreeg een huisverbod opgelegd.

Eenzijdig ongeval

BEILEN Donderdagmiddag heeft op de A28 ter hoogte van Beilen een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 28-jarige automobiliste uit Bovensmilde raakte tijdens een inhaalactie de macht over het stuur kwijt en kwam in de middenberm terecht. De auto kwam in een sloot tot stilstand. De vrouw werd te plekke door ambulancepersoneel onderzocht en had geen letsel opgelopen. De auto moest worden afgesleept.

Bromfietscontrole

EELDE De politie heeft donderdagochtend een bromfietscontrole gehouden op de Burgemeester J.G. Legroweg. In totaal werden 20 bromfietsen onderzocht. De bromfietsen werden meegenomen naar de brandweerkazerne voor nader onderzoek. Er werd gekeken naar de papieren en naar de technische staat van de bromfietsen. Er werd voor de volgende feiten bekeurd: 3 keer voor teveel vermogen (gemeten op rollentestbank), 1 keer voor het niet hebben van een verplichte reflector, 1 keer voor het niet hebben van een goedwerkende achterrem, 1 keer voor het niet hebben van een achterlamp en 1 keer voor het hebben van verboden extra verlichting. Daarnaast werden 2 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet verlenen van voorrang.

Verkeersongeval met letsel

KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag heeft op het Scholtenskanaal O.Z. een aanrijding plaatsgevonden tussen een 25-jarige fietsende vrouw uit Emmen en een 55-jarige automobilist uit Klazienaveen. De toedracht van de aanrijding is nog onduidelijk. De automobilist raakte niet gewond. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Ze had in ieder geval een aantal kneuzingen opgelopen door de aanrijding.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.