Politie Groningen

Vrijdag 11 juni 2010

Provincie Groningen, 11-06-2010

Drogisterij overvallen tijdens koopavond

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een overval op een drogisterij. De overval vond donderdagavond een paar minuten voor negen plaats aan de Siersteenlaan in Groningen. Een onbekende man kwam op dat moment de winkel binnen en bedreigde een medewerkster met een scherp voorwerp. Nadat zij een hoeveelheid geld had afgegeven ging de verdachte er lopend vandoor richting het parkeerterrein van het winkelcentrum. De medewerkster was hevig geëmotioneerd en voor haar is slachtofferhulp ingeschakeld.

Omdat het die avond koopavond was, vermoedt de politie dat diverse mensen iets hebben gezien. Met die informatie hoopt de politie de overval op te kunnen lossen. Getuigen kunnen contact opnemen met het Roof Coördinatie Team (RCT) van de politie, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Schaftkeet vernield in sportpark

NIEUW SCHEEMDA De politie doet onderzoek naar de vernieling van een schaftkeet die is geplaatst op het sportcomplex aan de Hamrikkerweg in Nieuw Scheemda. Ook in de keet werden goederen vernield. Het incident vond waarschijnlijk donderdagmiddag plaats. Een getuige zag drie jongeren in de keet en probeerde het trio aan te spreken. Zij gingen er echter vandoor. Ze lieten echter hun fiets achter. De politie weet wie de jongeren zijn en zal ze uitnodigen voor een bezoek aan het politiebureau. De eigenaar van de schaftkeet doet aangifte van vernieling.

Automobilist in sloot

UITHUIZEN Een 59-jarige automobilist uit Uithuizen is donderdagmorgen na een verkeersongeval voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder reed op de N999 bij zijn woonplaats in de berm en probeerde het voertuig weer op het wegdek te krijgen. De Uithuizer trok vermoedelijk te hard aan het stuur waardoor de auto aan de andere kant van de weg in de sloot terechtkwam. Een bergingsbedrijf heeft de wagen uit de sloot gehaald. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Alerte getuige meldt winkeldiefstal

DELFZIJL Dankzij een alerte getuige heeft de politie donderdagmiddag in Delfzijl een winkeldief (35) aan kunnen houden. De vrouw zag dat de dief zich verdacht gedroeg bij een kledingwinkel aan de Willemstraat. Toen zij opmerkte dat er kleding in een plastic tas zat dat vlak daarvoor nog aan een winkelrekje hing, waarschuwde ze het personeel. Een medewerker nam contact op met de politie. Tijdens een controle bleek dat de man zonder vaste verblijfplaats een tas vol gestolen kleding had. De kleding is teruggebracht naar de winkel. De verdachte is ingesloten.

Automobilist botst tegen boom

BEDUM Een 28-jarige automobilist uit Hasselt heeft donderdagmorgen alle geluk van de wereld gehad. De man verloor op de Groningerweg in Bedum de macht over het stuur en reed vervolgens tegen een boom. De bestuurder is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, maar had geen noemenswaardig letsel. Zijn auto raakte wel zwaar beschadigd.

Tijdens de hulpverlening raakte een passerende vrachtwagenbestuurder met zijn combinatie vast in de berm. Omdat de combinatie niet weg kon rijden, was de weg tussen Bedum en de afslag naar de N46 enige tijd afgesloten. Nadat de lading van de combinatie was overgepompt, kon de combinatie zijn weg vervolgen en was de weg weer te gebruiken.

Fietser en automobilist botsen

GRONINGEN Een 45-jarige fietser uit Haren is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hereweg in Groningen. Een 32-jarige automobilist uit Gersloot wilde afslaan naar een bouwlocatie en liet daarbij een groep fietsers op het fietspad voorbij rijden. Daarbij zag hij de Harenaar over het hoofd. Die reed tegen het afslaande voertuigen en viel op het wegdek. De fietser is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Automobilist in berm na onwelwording

GRONINGEN Een 83-jarige automobilist uit Uithuizermeeden is donderdagmiddag met zijn auto in de sloot gereden langs de N46 bij Groningen. De bestuurder raakte vermoedelijk onwel en stuurde richting de berm. Dit verhaal werd ondersteund door diverse sporen langs de weg. De bejaarde man kon zelf uit het voertuig komen en gaf aan geen letsel te hebben. Zijn auto is door een bergingsbedrijf weggehaald. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Twee henneptelers aangehouden

BAD NIEUWESCHANS De politie heeft donderdagavond een 22-jarige man uit Westerlee en een 22-jarige man uit Wedde aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een bosperceel aan de Hamdijk in Bad Nieuweschans. Aan de rand van het bos troffen dienders de 22jarige man uit Wedde aan. Hij verklaarde vrijwel direct dat hij zich met hennepteelt bezig hield. Met behulp van een politiehond werd even later zijn kompaan in de omgeving aangetroffen. Bij onderzoek in het bosperceel werden 57 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn vernietigd. Het duo werd voor verder onderzoek ingesloten.

Man mishandelt prostituee

GRONINGEN De politie heeft een vrijdagmorgen een 28-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een mishandeling van een prostituee in de Nieuwstad in Groningen. De verdachte had ruzie gekregen omdat hij geen geld bij zich had maar wel eiste dat de vrouw bepaalde handelingen uit zou voeren. Omdat de prostituee dit weigerde sloeg de Drent haar. Een jongeman die langs kwam lopen zag de mishandeling en kwam tussenbeide. De politie heeft de 28-jarige aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en moest de nacht in het cellencomplex doorbrengen. De vrouw doet aangifte van mishandeling.

Man met priem aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op het Damsterdiep in Groningen een 40-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Politieagenten wisten dat de man nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Hij werd direct ingerekend. Bij de fouillering troffen de dienders een priem aan. Het steekwapen werd in beslag genomen. De verdachte werd gehoord voor het wapenbezit. Hij werd vervolgens ingesloten voor het uitzitten van zijn straf.

Duo aangehouden na bedreiging met vuurwapen

SAPPEMEER De politie heeft donderdagavond in de Azaleastraat in Sappemeer een 23-jarige man uit Kropswolde aangehouden voor vuurwapenbezit. Politieagenten reageerden op een melding dat een vrouw met een vuurwapen zou zijn bedreigd. De Kropswolder werd kort na het incident in zijn auto gecontroleerd. In zijn wagen werd een vuurwapen aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Vervolgens werd een 23-jarige man uit Sappemeer in zijn woning aangehouden voor bedreiging. De Sappemeerster wordt ervan verdacht dat hij een 46-jarige vrouw uit Sappemeer in de Goudsbloemstraat in Sappemeer heeft bedreigd. Na de bedreiging zou de man het wapen aan de Kropswolder hebben gegeven. Beide verdachten worden vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Zaterdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N388, tussen Grijpskerk en Boerakker, snelheidscontrole
* Groningen-stad, ring Noord West, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 457, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2772, aantal overtredingen: 450, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Wildervank, Woortmanslaan: aantal geregistreerde voertuigen: 460, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Adorp, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1890, aantal overtredingen: 254, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 940, aantal overtredingen: 108, hoogst gemeten snelheid: 159 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Behalve de snelheidscontroles werden donderdag op diverse plaatsen in de provincie andere verkeerscontroles gehouden.

GRONINGEN - In de stad Groningen moesten 741 bestuurders een blaastest doen. 15 personen hadden in mindere of meerdere mate alcohol genuttigd. Een automobilist had bijna 1,6 promille alcohol in zijn bloed en moest zijn rijbewijs inleveren. Tijdens deze controle werden ook nog acht andere bekeuringen uitgedeeld. Het ging om rijden zonder rijbewijs, niet handsfree bellen, tegen het verkeer rijden en een scooter zonder remmen.

SAPPEMEER / HOOGEZAND In de omgeving van Sappemeer controleerde de politie automobilisten en hun inzittenden op het gebruik van de veiligheidsgordel. In totaal werden 60 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders droegen geen gordel. Even verderop, in Hoogezand, controleerde de politie bestuurders op het gebruik van alcohol. Er werden 431 blaastesten gedaan. Geen van de bestuurders was onder invloed.

VEENDAM In de omgeving van het Egypteneind en Vredenlustlaan werden 47 voertuigen langs de kant van de weg gezet vanwege een alcoholcontrole. Alle gecontroleerde bestuurders konden na een blaastest hun weg vervolgen.