Gemeente Amsterdam


onderscheiding voor P. Schipmölder

---

Gemeentelijke onderscheiding voor P. Schipmölder

11 juni 2010
-
Hanane Lechkar

Donderdagavond 10 juni heeft wethouder Eric van der Burg het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer P. Schipmölder van het Amsterdams 4 + 5 mei comité. De onderscheiding ontving hij omdat hij dertig jaar als vrijwilliger bij het Bevrijdingsfestival heeft gewerkt. De uitreiking was in de Stadshoeve in Zunderdorp in stadsdeel Noord.

De heer Schipmölder begon als jonge vrijwilliger bij het Bevrijdingsfestival (1980), wat toen nog `Vrijheidspark' heette. Als coördinator van `jongeren in verzet' startte hij samen met anderen het Amsterdamse Bevrijdingsfestival.

De heer P. Schipmölder wordt geroemd om zijn creativiteit. Hij werkte mee aan optochten, tentoonstellingen en debatten op 5 mei. Een hoogtepunt in de programmering vormde een bezoek van popgroep De Dijk. 50.000 mensen vierden een groot feest op het Museumplein.

Naast zijn Amsterdamse activiteiten heeft de heer Schipmölder een belangrijke rol gespeeld bij het nationale Bevrijdingsfestival.

Het Ereteken van Verdienste wordt toegekend aan diegenen die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op het bestuursniveau (voorzitter, secretaris, penningmeester, lid dagelijkse bestuur) heeft ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

Pb-101