Stadsdeel Amsterdam-Noord

Elke zondag gratis parkeren in Noord

Vanaf zondag 6 juni 2010 kunnen inwoners en bezoekers van Amsterdam-Noord elke zondag gratis parkeren in het stadsdeel. Het dagelijks bestuur heeft dit besluit genomen om de concurrentiepositie van de detailhandel in Noord te versterken. Het betreft een proef die dit najaar wordt geevalueerd. Daarna volgt een definitief besluit.

"De detailhandel in Amsterdam-Noord staat, net als in de rest van het land, onder grote druk door de economische crisis en heeft te kampen met teruglopende omzetcijfers. Ik verwacht dat het afschaffen van betaald parkeren op zondag, leidt tot meer bezoekers en daarmee ook meer omzet", zegt stadsdeelvoorzitter, Rob Post.

Voorzitter winkeliersvereniging Boven 't IJ, Frits Figge: `Vanaf de invoering van betaald parkeren op het winkelcentrum Boven 't Y staat de omzet bij de ondernemers onder grote druk. Bezoekersaantallen en dus ook de omzetten zijn dramatisch gedaald, veel winkeliers kunnen het hoofd nauwelijks boven water houden. Ondernemers zijn dan ook zeer verheugd met dit besluit. Wij kunnen onze klanten nu duidelijkheid geven rond om het betaald parkeren op zondag. Het zal zeker helpen om de extra koopzondagen, nu twee per maand, tot een nog groter succes te maken.'

Het gratis parkeren geldt niet voor de parkeergarages P2 Bomengarage en P5 Mediamarkt.

Deze week zijn er twee extra kentekenparkeerautomaten geplaatst in het midden van het winkelcentrum als service voor het winkelend publiek dat zijn /haar parkeertijd op afstand kan verlengen.