Gemeente Roermond

Betty daagt Roermondse winkeliers uit

Winkeldiefstal Wie Jatgraag? · Betty daagt Roermondse winkeliers uit

Het CK Theater in Roermond stond maandagavond 7 juni in het teken van winkeldiefstal. Ruim 200 ondernemers en personeelsleden uit, met name, de detailhandel werden getrakteerd op een training om winkeldieven en vervelende klanten aan te pakken. Trainer criminaliteitspreventie Fred Stuij verzorgde de show. De hoofdrol was weggelegd voor Betty Jatgraag, ervaringsdeskundige op het gebied van winkeldiefstal. Vandaar de naam De Betty Jatgraag Show, georganiseerd in de maand juni, de maand van het veilig ondernemen.
Betty schaamde zich nergens voor en deed volledig uit de doeken hoe zij doet jatten. Een goed voorbeeld voor ondernemers en personeelsleden, het werd hen immers zeer duidelijk hoe ze winkeldiefstal zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Met name een juiste houding naar klanten toe kan veel narigheid voorkomen. De belangrijkste les van Betty? Een positieve aanwezigheid van personeel schrikt kwaadwillende klanten af en trekt tegelijkertijd klanten aan die u wel graag wilt ontvangen.

Naast Betty en de heer Stuij heeft ook het servicepunt detailhandel de winkeliers 10 gratis testdiefstallen aangeboden. 10 Winkeliers zullen in de komende weken getest worden op de tips die maandagavond de revue zijn gepasseerd.

Veilig ondernemen staat bij de Kamer van Koophandel Limburg voortdurend onder de aandacht, maar in het bijzonder in de maand juni, de maand van het veilig ondernemen. De algemene criminaliteitscijfers in het bedrijfsleven zijn de laatste jaren dan wel gedaald, maar winkelcriminaliteit is nog steeds een grote last- en kostenpost voor vele ondernemers. Er is geen retailer die ontkomt aan de gevolgen van overvallen, winkeldiefstal, intimidatie en fraude. Het kost de Nederlandse detailhandel jaarlijks naar schatting circa 1 miljard euro, inclusief de kosten aan preventie. Naast het stimuleren van projecten als Keurmerk Veilig Ondernemen, organiseert de Kamer in het publiek-private samenwerkingsverband RPC regelmatig bijeenkomsten. De Betty Jatgraagshow is er hier een van.

De Betty Jatgraag Show werd mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel Limburg, in samenwerking met de Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing (RPC), Citymanagement Roermond, het Servicepunt detailhandel en de Gemeente Roermond.

Eerste publicatiedatum: 11-06-2010 Bijgewerkt: 11-06-2010