Rode Kruis Vlaanderen

Topsporters roepen op tot bloed geven

In het Huis van de Sport te Gent hebben Minister Muyters en Sabine Appelmans, samen met andere bekende topsporters, opgeroepen om bloed te geven. Zij gaven daarbij ter plaatse zelf het goede voorbeeld. Doelstelling is om ook in de maand juni opnieuw 4.000 kandidaat-donoren te werven, ditmaal bij de Vlaamse sporters.

Minister Muyters en Sabine Appelmans gaven dus samen de voortrap voor de maand juni. In het Huis van de Sport te Gent gaven ze samen met Brigitte Becue, Ludo Philippaerts, Ann Wauters, Pol Jonckheere en Peter Gheysen alvast het goede voorbeeld door zelf bloed te geven. Rode Kruis-Vlaanderen hoopt samen met hen om in de maand juni vooral in de sportwereld 4.000 nieuwe kandidaat-donoren te vinden.

Volgende sportfederaties zetten hun schouders mee onder de campagne: de Vlaamse Sportfederatie, Vlaamse Atletiekliga, Vlaamse Liga Paardensport, Vlaamse Volleybalbond, Vlaamse Basketballiga, Koninklijke Vlaamse Voetbalbond, Club Brugge, Belgische voetbalbond, Vlaamse Zwemfederatie, Vlaamse Tennis Vereniging, Aktivia en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid.
Ook Healthcity en Passage FitnessFirst werken actief mee aan de campagne. Zij zullen die maand allemaal op zoek gaan naar nieuwe kandidaat donoren binnen hun sportclubs.

Resultaten campagne maand mei

In de maand mei engageerde Sofie Van Moll zich om 4.000 nieuwe bloedgevers in de Vlaamse winkelsteden en winkelcentra te vinden als ook in de winkels van Colruyt, Carrefour en Mediamarkt. Haar engagement ging niet ongemerkt voorbij want in mei registreerden 4.609 Vlamingen zich als kandidaat-bloeddonor.

Rode Kruis-Vlaanderen wil graag Unizo, Fedis, Carrefour, Mediamarkt, Colruyt en alle shoppingcentra die meegewerkt hebben in onze zoektocht naar nieuwe donoren bedanken voor de samenwerking.

Mechelen, 7 juni 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20