Gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal past bestuursdwang toe bij het horecabedrijf Het Perron in Musselkanaal. Dit betekent dat het bedrijf sinds vandaag 12.00 uur (10 juni) is gesloten, gedurende een periode van twee maanden. Aanleiding is een politiecontrole in Het Perron op 12 mei, waarbij softdrugs zijn aangetroffen. Dat is zowel volgens de Opiumwet als de Gemeentewet reden om tot tijdelijke sluiting over te gaan.

Op 17 mei is de eigenaresse van het bedrijf schriftelijk op de hoogte gesteld van dit voornemen van de burgemeester. Voor de verkoop, aflevering, verstrekking en het aanwezig hebben van softdrugs mag een burgemeester dergelijke bestuursrechtelijke stappen nemen. De door het horecabedrijf ingediende zienswijzen hebben de gemeente niet doen afzien van de sluiting.

Tijdens de genoemde controle door de politie is in het pand een hoeveelheid softdrugs in afzonderlijk verpakte verkoopeenheden aangetroffen. Het ging volgens de politie om ruim 48 gram hennep (wiet), circa 9,25 gram hasj en 25 joints met een gewicht van 36 gram. Volgens het coffeeshopbeleid van de gemeente, dat één gecontroleerd verkooppunt gedoogt, is sprake van een wettelijke overtreding.
* 11 juni 2010