FNV KIEM

Lancering vernieuwde Risico-Inventarisatie en -evaluatie Gezond Uitgeven

donderdag 10 juni 2010

Gezond Uitgeven! lanceert in juni 2010 de digitale Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) Gezond Uitgeven! voor de uitgeverij sector. De geheel vernieuwde RI&E bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal hulpmiddel voor uitgeverijen en vervangt de oude versie op rie.arbo.nl. Bij de totstandkoming is nauw samengewerkt met de architectenbranche. Tijdens de ontwikkeling heeft dit enerzijds bij het samenstellen van de onderwerpen en vragen en anderzijds het inrichten van de digitale RI&E tot een kostenreductie van 50% geleid. Ook voor de licentie en het onderhoud in de komende jaren levert dit voor beide branches een flinke besparing op.

Arbeidsrisico's in kaart brengen
Met de digitale branche RI&E beoogt het Bedrijfstakbureau voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf - waarin sociale partners zoals FNV KIEM vertegenwoordigt zijn - uitgeverijen te ondersteunen om hun arbeidsrisico's in kaart te brengen en waar nodig te verbeteren.

RI&E zelf online uitvoeren
Uitgeverijen kunnen de RI&E zelf online uitvoeren. De RI&E is tevens op gebruiksvriendelijke wijze gekoppeld aan de digitale arbocatalogus Gezond Uitgeven! Zo kunnen gebruikers veel relevante informatie in de RI&E per thema en vraag raadplegen. Ook zijn de oplossingen uit de arbocatalogus in het plan van aanpak direct te raadplegen.

Gebruikerstest
De uitgeverij sector en architectenbranche hebben bij de vernieuwing RI&E nauw samengewerkt met adviseurs van De Goede Praktijk en Thinkworks. Ook is tijdens de ontwikkeling van de RI&E een gebruikerstest voor betrokkenen uit beide branches georganiseerd.

RI&E kosteloos voor leden Nederlands Uitgeversbond Leden van het Nederlands Uitgeversverbond kunnen kosteloos gebruik maken van de RI&E Gezond Uitgeven! Niet-leden betalen een bijdrage aan de ontwikkelkosten van de RI&E. Meer informatie is te vinden op http://www.gezonduitgeven.nl/