Gemeente Woerden

Opening aansluiting A12 bij Harmelen

10-06-2010
Dinsdag 1 juni opende wethouder Titia Cnossen samen met bestuurders van de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat en aannemer MNO Vervat de nieuwe aansluiting op de A12 bij Harmelen.

Samen met (van links naar rechts) gedeputeerde Remco van Lunteren van de provincie Utrecht, directeur Karin Visser van Rijkswaterstaat, directeur Ad de Boer van MNO Vervat opende wethouder Titia Cnossen van de gemeente Woerden de aansluiting op de A12 bij Harmelen. Het eerste resultaat van het project A12 BRAVO.

Snelle realisatie dankzij goede samenwerking
De aansluiting is het eerste concrete resultaat van het project A12 BRAVO. De snelle realisatie van dit projectonderdeel is een direct gevolg van de goede samenwerking tussen rijksoverheid, provincie en gemeente.

Eerste stap in verbetering verkeersveiligheid Harmelen De aansluiting is een eerste stap voor een betere verkeersveiligheid en leefbaarheid in de dorpskern van Harmelen. De aansluiting is nodig om de zuidwestelijke randweg te kunnen realiseren. De inwoners van Harmelen zullen daarom nu nog niet direct profiteren van deze aansluiting op de A12. De winst van dit project komt als de gehele randweg rond Harmelen gereed is. Daarvoor zijn inmiddels de voorbereidingen gestart, de benodigde procedures zijn in volle gang.

Deze aansluiting op de A12 biedt Harmelen daarom vooral een wenkend perspectief: een eerste stap om de Dorpsstraat weer terug te brengen tot wat de naam feitelijk al zegt, een dorpsstraat.

Brede regionale aanpak
A12 BRAVO is een groot infrastructureel project waarin verschillende gemeenten in het traject Bodegraven-Ouderijn samenwerken met de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een betere bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid op en rondom de A12.

Meer informatie over A12 BRAVO is te vinden op www.a12bravo.nl