Jan de Vries nieuwe directeur MEE Nederland

11/06/2010 10:44

MEE Nederland

Jan de vries wordt per 23 augustus 2010 de nieuwe directeur van MEE Nederland.

De Vries (1965) was acht jaar Tweede Kamerlid voor het CDA. Zijn keuze voor MEE Nederland is ingegeven door de behoefte om zich na de Kamerverkiezingen in een andere rol en verantwoordelijkheid in te zetten voor de publieke zaak.

In de Tweede Kamer was Jan de Vries voor zijn fractie zowel eerste woordvoerder onderwijs als zorg. In beide portefeuilles maakte De Vries zich vooral sterk voor de menselijke maat en goed bestuur. Hij toonde zich in zijn Kamerwerk een betrokken politicus en een bruggenbouwer bij uitstek.

'Het is voor mij een mooie vervolgstap om mij nu in te gaan zetten voor MEE. Deze organisatie vervult een onmisbare rol voor mensen met een beperking. En juist nu, in een tijd waarin een nieuw kabinet staat voor ingrijpende keuzes, kan het belang van de professionele ondersteuning van mensen met een beperking niet genoeg benadrukt worden. MEE helpt hen om de regie over hun leven te houden. Ik zie het als een grote uitdaging om die maatschappelijke waarde nog meer zichtbaar te maken en te werken aan een daadkrachtige en doelmatige MEE-organisatie', aldus Jan de Vries.

Jan de Vries studeerde aan de HEAO in Utrecht. Daarna volgde hij de studies

Nederlands Recht en Juridische Bestuurswetenschappen. Voor zijn Kamerperiode was De Vries algemeen directeur van de Holding INHOLLAND B.V., de contractactivi-teiten van de Hogeschool INHOLLAND en haar rechtsvoorganger de Ichthus Hoge-school.

MEE Nederland is bijzonder gelukkig met de benoeming van Jan de Vries. Zijn grote inhoudelijke kennis op verschillende beleidsterreinen sluit goed aan op het brede werkveld van MEE. Deze kennis, zijn jarenlange politieke en bestuurlijke ervaring en zijn passie voor mensen zijn doorslaggevend geweest in zijn benoeming. Jan de Vries volgt Kees Korthals op, die in december 2009 plotseling overleed.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.mee.nl