Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 11-06-2010

Man voor schennispleging en aanranding aangehouden

DOORN Op maandag 7 juni is een 20-jarige man uit Odijk (voormalige woonplaats Doorn) aangehouden voor aanranding en schennispleging. Hierbij zijn negen vrouwen het slachtoffer geworden, in de leeftijd van 45 tot 80 jaar en woonachtig in Doorn, Zeist, Leersum, Soest en Duitsland.

Tussen 1 september 2009 en medio januari 2010 hebben zich in Doorn meerdere aanrandingen (in totaal drie) en schennisplegingen (in totaal vijf) voorgedaan. Opvallend was dat de slachtoffers vrouwen van middelbare leeftijd zijn, twee vrouwen zijn bejaard. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Naar aanleiding van verschillende getuigenverklaringen en informatie over de werkwijze van de verdachte kwam de politie de man op het spoor. Zes van de genoemde zedendelicten vonden plaats op de Buurtweg in Doorn.

De verdachte is maandag 7 juni in hechtenis genomen en is inmiddels in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de strafbare feiten zal worden voortgezet.

Ongeval met letsel; oproep getuigen

VEENENDAAL Op woensdag 9 juni, rond 12.35 uur, vond op de kruising van de Verlengde Spoorlaan met de Middellaan een verkeersongeval plaats waarbij een 43-jarige inwoner van Veenendaal gewond raakte.

De Veenendaler reed op zijn bromfiets over voormelde kruising en moest plotseling uitwijken voor een klein meisje die, met haar fiets, de weg overstak. Tengevolge van de uitwijkmanoeuvre raakte de bromfietsbestuurder uit balans en viel hij op de weg. Het meisje, vermoedelijk in het gezelschap van haar moeder en oma, heeft nog wel even gewacht maar bij het arriveren van de ambulance zijn zij allen vertrokken zonder hun gegevens achter te laten. Bij onderzoek in de huisartsenpost bleek dat de onfortuinlijke bromfietser de nodige kneuzingen had opgelopen.

De politie roept de moeder en/of oma op in contact te treden met de politie van het district Heuvelrug via het telefoonnummer 0900-8844. Eventuele getuigen van het ongeval die zich nog niet gemeld hebben wordt eveneens gevraagd te reageren en voormeld telefoonnummer te bellen.

Opvallend

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een bromfietser viel aan het begin van de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juni op door zijn verkeersgedrag. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 00.30 uur zagen agenten dat een bromfietser op een nogal onbesuisde manier de Traay overstak en vervolgens met een behoorlijke snelheid zijn weg vervolgde. De agenten gaven hem een stopteken. Uit een blaastest bleek dat de bromfietser, een 18-jarige jongeman uit Austerlitz, te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 375 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dronken

VEENENDAAL Agenten hielden op donderdagavond 10 juni een man aan voor openbare dronkenschap.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding dat een dronken man op de Raadhuisstraat voor overlast zorgde. Agenten gingen ter plaatse en zagen de man, 35 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, midden op de kruising van de Raadhuisstraat-Wolweg lopen. Het verkeer moest stoppen om hem niet aan te rijden en ook maande hij het verkeer te stoppen, terwijl zij groen licht hadden. Tevens hield hij fietsers tegen. Gezien het gedrag van de Veenendaler besloten de agenten hen aan te houden voor openbare dronkenschap. Zij brachten hem over naar het politiebureau, waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Winkeldieven

VEENENDAAL Op donderdagmiddag 10 juni pleegden twee personen een diefstal bij een winkel. Eén van de verdachten werd met de buit aangehouden.

Rond 16.00 uur betrapte het personeel van een winkel aan de Passage een jongeman en een meisje op winkeldiefstal. De verdachten gingen er te voet vandoor, maar winkelmedewerkers slaagden er in het meisje, 17 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, op de Hoofdstraat aan te houden. De mannelijke verdachte ontkwam.

Het meisje had een geprepareerde tas bij zich, waarin zij voor meer dan 200 euro aan speelgoed had gestopt. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.