Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 11-06-2010

Bewapende man

MIJDRECHT Een automobilist werd bij het op papier zetten van een aanrijding zo kwaad, dat hij een wapen tevoorschijn haalde. Een agent hield hem met getrokken pistool aan.

Rond 20.00 uur reed een 46-jarige man uit Wilnis op de Constructieweg achteruit met zijn bestelbus. Daarbij botste hij tegen de geparkeerde auto van een 20-jarige jongeman uit Wilnis aan, maar reed vervolgens door. De 20-jarige man en een andere getuige, een 19-jarige jongeman uit Wilnis, gingen met de auto achter hem aan. Zij haalden hem in en wisten de 46-jarige Wilnisser te overtuigen een schadeformulier in te vullen. Dat gebeurde in een pand aan de Constructieweg. De 46-jarige verdachte werd bij het invullen van het formulier echter boos en sloeg de 19-jarige Wilnisser. De beide jongemannen belden daarop de politie.

Nog voordat agenten ter plaatse kwamen, verscheen de 46-jarige man met een luchtdrukgeweer. De jongemannen bedachten zich geen moment en vluchtten het pand uit. Een agent die ter plaatse kwam, zag de verdachte met het geweer lopen. Hij trok zijn pistool en gebood de verdachte het wapen neer te leggen. Dat deed de verdachte. Hij werd daarop direct in de boeien geslagen. Het geweer is in beslag genomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De beide jongemannen deden aangifte van mishandeling/bedreiging. De verdachte rook sterk naar alcohol en had kennelijk te veel gedronken. Hij weigerde echter aan de ademanalyse of een bloedproef mee te werken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bejaarde man gewond

HARMELEN Een bejaarde man raakte op donderdagmiddag 10 juni gewond toen hij door een bestelbus met oplegger werd aangereden.

Rond 15.20 uur fietste een 78-jarige man uit Woerden over het fietspad van de Leidsestraatweg. Hij kwam uit de richting van Woerden en stak bij de spoortunnel de weg over. Daarbij zag hij een naderende bestelbus met oplegger, bestuurd door een 32-jarige man uit Woerden, kennelijk over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De bejaarde man werd met hoofd- en beenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Luchtbuksen in beslag genomen

VINKEVEEN Toen melding werd gedaan, dat twee jongens met luchtbuksen aan het schieten waren op de Vinkeveenseplassen, stelde de politie samen met de toezichthouder een onderzoek in en werden twee luchtbuksen in beslag genomen.

De melding kwam op woensdag 9 juni omstreeks 20.30 uur binnen bij de toezichthouder van het Recreatieschap Vinkeveenseplassen. Die stelde op zijn beurt de politie van het wijkteam De Ronde Venen in kennis. Daarop stapten twee politiemensen in de surveillanceboot van de toezichthouder van het Recreatieschap en zochten op de plassen naar de twee jongens, die vanuit een groen bootje zouden schieten. Op de plassen werden zij aangesproken door een burger. Die had ook gezien, dat de twee met luchtbuksen aan het schieten waren. De agenten troffen de jongens met de luchtbuksen aan. Het ging om twee 16-jarige jongens uit Almere en Bussum. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en de twee luchtbuksen zijn in beslag genomen.