Gemeente Goedereede


Bouw Welgelegen in Ouddorp kan beginnen

Op 17 december 2009 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan vast voor de bouw van 113 woningen in het plan Welgelegen in Ouddorp. Door een beroepsprocedure liep de voortgang wat vertraging op. Door een voor de gemeente gunstige gerechtelijke uitspraak kan de bouw nu snel van start gaan.

Nu de Raad van State heeft besloten dat de gemeente niet hoeft te wachten tot de ingediende beroepen zijn behandeld, start de eerste fase van het bouwplan. Welgelegen ligt tussen de Havenweg, de Waterweg, de Bosweg en het Smalle Einde in Ouddorp. Het plan voorziet in 113 koop- en huurwoningen. Het gaat hierbij om starterswoningen, rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Binnen enkele weken begint de gemeente met het bouwrijp maken van de locatie. De bouw van de eerste woningen begint waarschijnlijk in oktober van dit jaar. Wethouder Tollenaar is blij dat niets de bouw meer in de weg staat: "Er is echt een behoefte aan woningen in onze gemeente. Ik ben daarom blij dat we nu verder kunnen. Welgelegen is tenslotte een prachtig plan dat goed in de omgeving past."

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is informatie te verkrijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer (0187) 49 15 00, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.