Gemeente Leeuwarden

Start 'Normenkader voor Bedrijven'

Bron: Gemeente Leeuwarden (09-06-2010)

De kick-off van het (gemeentelijk) project `Normenkader voor Bedrijven' wordt donderdag 10 juni aanstaande gegeven door de wethouder van Economische Zaken, Henk Deinum. Deze aftrap vindt plaats bij NUON. Dit bedrijf vertelt over hoe zij haar bedrijfsprocessen heeft verbeterd. Het is indrukwekkend om te zien hoe snel NUON dit heeft opgepakt.

Het doel van deze bijeenkomst is ondernemers en gemeente te informeren over leanmanagement en over het traject `bewijs van goede dienst'. Daarnaast heeft de gemeente zich ten doel gesteld om een eerste input te verkrijgen voor de verbetering van haar dienstverlening aan de ondernemer, ook wel `Normenkader voor Bedrijven' genoemd. Voor dit traject hebben we de volgende titel gekozen: een klacht is een compliment. Immers, als je met respect met elkaar omgaat durf je ook aan te geven wat goed gaat en beter kan. Dit vergt wederzijds vertrouwen. Dan is een klacht een compliment!

De gemeente Leeuwarden wil als overheid de burger en ondernemer centraal stellen. Immers, zij zijn het waarvoor de gemeentelijke overheid bestaat. Verwachtingmanagement is hierbij van belang. Communiceert de gemeente als overheid goed genoeg over de diensten die zij wel en niet aan ondernemers bieden en is het duidelijk genoeg welke rol de overheid speelt? Maar wat vaak lijkt de gemeente verantwoordelijk te zijn voor alles wat er in de stad gebeurt. Dat is natuurlijk niet terecht. Om over en weer de verwachtingen scherp te krijgen en te leren van wat wij als overheid beter kunnen, is deze bijeenkomst ook georganiseerd.