Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.05 uur

Utrecht, 11-06-2010

Acht aanhoudingen voor diefstal/heling en inbraak

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 31 mei na uitgebreid onderzoek vijf Amersfoorters en een Amsterdammer in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal en/of heling. Na de aanhoudingen verrichtte de politie huiszoeking in woningen aan de Hooglandsedijk en de Liendertseweg. Hierbij werd een klein bedrag aan vals geld en een gestolen laptop aangetroffen. Op maandag 7 juni werd een 15-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van een inbraak op 10 januari 2010 in een school aan de Dierenriem. Op dezelfde dag werd ook een 18-jarige Amersfoorter op verdenking van heling aangehouden.

Aanleiding van het onderzoek vormde verkeersonveilig gedrag van personen op 125 of 180- cc motorscooters waarmee gestunt werd in onder andere de wijken Koppel en Liendert. Hierbij bleken een aantal van deze op scooters gelijkende motoren te zijn gestolen in Duitsland.

De jongeren maakten zelf filmpjes van de stuntacties met de motoren en plaatsten deze op Youtube op internet. Bovendien stonden zij meermalen in beeld op of bij diverse gestolen motoren. Dit zette de recherche onder andere op het spoor van de verdachten. Tijdens de zoekingen werden geen gestolen motoren aangetroffen. Wel een laptop die op 21 mei 2010 op de Geelgorsstraat in Amersfoort was weggegrist uit de fietstas van een 38-jarige Amersfoorter. Het slachtoffer deed later hiervan aangifte.

Inmiddels zijn de acht verdachten heengezonden in afwachting van behandeling van de zaak door justitie. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De politie zet het onderzoek voort.

Te snel

AMERSFOORT Een 28-jarige man uit Amersfoort mocht op donderdag 10 juni zijn rijbewijs inleveren omdat hij de maximumsnelheid fors overschreden had.

Rond 21.40 uur hield de politie op de Bunschoterstraat een snelheidscontrole, waarbij gebruik gemaakt werd van een lasergun. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h, maar de Amersfoorter werd geklokt met 136 km/h. Na de wettelijke correctie was het eindresultaat 131 km/h, een overschrijding van 51 km/h. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Op donderdag 10 juni heeft de politie op de Doornseweg van omstreeks 15.00 uur en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden.

In totaal werd de snelheid van 3779 voertuigen gemeten, waarbij 36 bestuurders te snel reden. Ter plaatste is de maximumsnelheid 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een bekeuring in de bus verwachten.