Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.55 uur

Utrecht, 11-06-2010

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen drie minderjarige jongens aangehouden omdat zij een inbraak in een auto hadden gepleegd.

Een getuige belde via 1-1-2 naar de politie omdat hij zag dat drie jongens op de Cornetstraat ingebroken hadden in een geparkeerde auto. Het drietal was inmiddels weggelopen in de richting van de Oudenoord. Hier troffen de agenten de drie jongens, twee van 15 en één van 17 jaar allen uit Utrecht, aan. Op de Cornetstraat werd een auto met ingeslagen raam aangetroffen.

De jongens voldeden volledig aan de opgegeven signalementen en werden aangehouden. Op het bureau werden de ouders op de hoogte gesteld. In overleg met de ouders zal gekeken worden naar een Haltstraf.

Inbreker zakt door plafond

UTRECHT In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juni heeft de politie een man op heterdaad aangehouden omdat hij een inbraak in een pand had gepleegd.

Rond 03.15 uur kreeg de politie via een beveiligingsbedrijf door dat het alarm van een pand aan de Bijlhouwerstraat in werking was gesteld. Ter plaatse troffen agenten de beveiliger die aangaf dat de verdachte mogelijk nog in het pand aanwezig was. Omdat het een groot pand met meerdere verdiepingen betrof, werd besloten ook gebruik te maken van een politiehond. Agenten doorzochten het pand en zagen dat er diverse kasten en deuren waren opengebroken.

Op de 1ste verdieping zag een agent op de gipsplaten van het planfond handafdrukken. Omdat het vermoeden bestond dat de inbreker zich boven het plafond bevond, werd hij gesommeerd naar beneden te komen. Het bleef enige tijd stil, totdat plotseling de verdachte door het plafond zakte en naar beneden viel. De 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerijen aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag in een huis aan de Papyrusdreef een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks

15.00 uur een onderzoek in een huis aan de Papyrusdreef ingesteld. In het huis werd op de beganegrond een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 561 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Op de 1ste verdieping was te zien dat een kwekerij in aanbouw was. Ook hiervan werd de apparatuur in beslag genomen. De 43-jarige bewoner was niet thuis. Hij zal zich later op het bureau moeten verantwoorden.

UTRECHT Op de Ibisdreef werd donderdagmiddag omstreeks 17.40 uur in een huis een hennepkwekerij aangetroffen. In het huis was geen enkele ruimte als woning ingericht. Alles was gericht op hennepteelt. In totaal werden 311 planten en alle apparatuur in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op donderdag 10 juni tussen 16.30 uur en 21.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Croeselaan. Daarbij werd onder andere ook gebruik gemaakt van een zogenaamde ANPR.

Een ANPR is een apparaat dat automatisch kentekens scant. In totaal werden 1200 voertuigen gescand. Met 13 voertuigen bleek iets aan de hand te zijn. Zo bleken twee personen (gegevens onbekend) te rijden terwijl zij een rijontzegging hadden. Ook had een aantal bestuurders nog bekeuringen openstaan.

Er werden verder bekeuringen uitgeschreven voor onder andere niet-handsfree bellen, rijden zonder gordel. Een aantal scooterrijders kreeg onder andere een bekeuring omdat ze over het fietspad reden, niet verzekerd waren of geen helm droegen.

Scooterrijdster onderuit

UTRECHT Een 46-jarige vrouw uit Maarssen is op donderdag 10 juni rond 08.00 uur gewond geraakt toen zij met haar scooter ten val kwam.

De vrouw reed over de Gageldijk vanuit Maarssen in de richting van Overvecht. Toen zij aan kwam rijden om een wegversmalling te nemen, kwam uit tegenovergestelde richting een personenauto die het daar niet mee eens was. Deze begon te claxonneren en reed ook op de wegversmalling af. Daardoor moest de scooterrijdster uitwijken en kwam in de berm terecht. Toen zij weer de weg op wilde rijden, bleef de achterband van de scooter slippen op de rand van het asfalt en kwam de vrouw ten val. Zij raakte gewond aan haar knie. Ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over het slachtoffer en overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.