Gemeente Wassenaar

Gemeentelijke legpenning voor de heer R. Meijer

Op 10 juni jl. heeft burgemeester drs. J.Th. (Jan) Hoekema een Gemeentelijke Legpenning uitgereikt aan de heer R. Meijer, als blijk van waardering voor zijn vele vrijwilligers activiteiten voor de Stichting De Burchten Vereniging Burchtzorg i.l. te Wassenaar.

De heer Meijer was van 1 april 1998 tot 1 januari 2010, de penningmeester van zowel de stichting de Burcht alsmede de vereniging Burchtzorg i.l. te Wassenaar.

Als penningmeester van `De Burcht' was de heer Meijer belast met werkzaamheden voor zowel de stichting (beheer en onderhoud gebouw en onroerend goed) als wel voor de vereniging (zorgverlening aan onze bewoners).

Van begin af aan stond hem voor ogen dat die duale structuur veranderd en effectiever kon worden en dat is hem ook gelukt. Na consolidatie van de jaarrekeningen (van stichting en vereniging) enkele jaren terug, kwam ook de bestuurlijke integratie tot stand binnen de Burcht. Op 9 november 2009 stemden de bewoners bij acclamatie in met opheffing van de vereniging Burchtzorg i.l., en het onderbrengen van de zorgactiviteit en - verlening bij de stichting.

Als registeraccountant was de heer Meijer lid van de Raad van Bestuur van het concern Hoechst tijdens zijn werkzame periode. De vaardigheid en bestuurlijke capaciteit die hij daar zowel in zijn financiële evenals in controller hoedanigheid had opgedaan kwamen hem uitstekend van pas binnen de Burcht.

Gedurende 12 jaar hebben een paar honderd bewoners geprofiteerd van de kennis en kunde van de heer Meijer op bestuurlijk en financieel gebied. Een grote groep (hoog-!)bejaarden in de Wassenaarse samenleving hebben hier veel baat van gehad en nooit een tel zich zorgen hoeven maken over de toekomst. Verder hebben de 25 medewerkers van de Burcht in de persoon van de heer Meijer een goed en zorgvuldig stichtingsbestuur(-der) als werkgever mogen hebben. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl