Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


De politie fluit de derde helft

Gooi en Vechtstreek, 11-06-2010 o De politie gaat tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal 2010 extra aandacht besteden aan het alcoholgebruik in het verkeer.

Rondom het WK worden er in tal van woonkernen activiteiten ontwikkeld, waarbij publiek wordt aangetrokken. De verwachting is dat de alcoholconsumptie zeker bij mooi weer behoorlijk hoog kan zijn. Ook ligt het voor de hand dat de aanwezigen op deze evenementen na de consumptie van alcohol weer naar huis of een andere locatie gaan.

De Verkeershandhavingsteams in Flevoland, Gooi en Vechtstreek en Utrecht zullen tijdens en na afloop van de wedstrijden extra alcoholcontroles houden om zoveel mogelijk te voorkomen dat er verkeersongevallen plaatsvinden onder invloed van alcohol. We houden de alcoholcontroles op een groot aantal locaties en wisselen regelmatig van plek, maar we maken niet bekend waar ze precies gehouden worden. je kunt ons dus overal tegenkomen, aldus een politiewoordvoerder.

De politie adviseert iedereen die onder het genot van een alcoholische versnapering van de wedstrijden wil genieten, om vooraf vervoer te regelen en in geen geval zelf te gaan rijden.

Verkeersveiligheid heb je zelf in de hand.