Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 11-06-2010

Politie onderzoekt overval op bakkerij en vraagt getuigen zich te melden

BREDA - De politie is gestart met een onderzoek naar aanleiding van een gewapende overval die vanmorgen plaats gevonden heeft op een bakkerij aan de Oranjeboomstraat. Er raakte niemand tijdens het incident gewond. De daders zijn met een geldbedrag gevlucht.

De politie ontving om 11.00 uur de melding van een gewapende overval. Ter plaatse troffen ze in de zaak een medewerkster en een klant aan. Zij vertelden de agenten dat een onbekende man, in het donker gekleed met afgedekt gezicht de zaak binnen gekomen was. Hij eiste geld en zette zijn woorden kracht bij door de aanwezige klant met een vuurwapen te bedreigen. Met een geldbedrag vluchtte hij de winkel uit. buiten stond een scooter met opzittende gereed. Beiden reden weg in de richting van de Dijklaan.

De politie stelde direct een onderzoek op zowel de locatie als in de omgeving in en zette daarbij het middel SMS-Alert in met de tekst: Breda, Oranjeboomstraat. Overval met wapen, 2 mannen 20,22 jaar donkere kleding bivakmuts, scooter zonder helm weggereden richting Dijklaan. De zoektocht resulteerde niet in een aanhouding. De politie vraagt getuigen die mogelijk iets gezien hebben of meer van deze overval weten contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

De politie verricht twee arrestaties in het uitgaansgebied

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een rustige uitgaansavond. Tussen 03.00 uur en 04.00 uur voorkwamen de agenten beginnende opstootjes door tijdige interventie. De politie verrichte in totaal 2 arrestaties en schreef 6 bekeuringen uit voor onder andere wildplassen. In de Reigerstraat hebben agenten twee Roosendaalers van 22 en 20 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke
geweldpleging. Een 28-jarige Bredanaar werd daarbij het slachtoffer en deed aangifte.

Politie arresteert man voor verduistering bestelbus

BAARLE NASSAU - De politie heeft vanmorgen in een woning in Baarle Nassau een 53-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van
verduistering van een bestelbus. Het voertuig stond sinds 04 juni jl. gesignaleerd. De eigenaresse, een 41-jarige vrouw uit Baarle Nassau trof vanmorgen rond 02.00 uur de bestelbus aan en informeerde de politie die een onderzoek instelde. De verdachte, een bekende van de vrouw bevond zich in een nabij gelegen woning. Met toestemming van de officier van justitie werd hij buiten heterdaad aangehouden. Op het bureau ontkende hij de verduistering. Hij zou de bus in samenspraak met de aangeefster gezamenlijk gekocht was. Het voertuig is in beslag genomen.

Oosterhoutse niet eens met bekeuring

BREDA - De politie heeft gisterochtend in de Graaf Engelbertlaan een 42-jarige automobiliste uit Oosterhout aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole zag een motoragent rond 10.30 uur dat de vrouw niet handsfree belde. Tijdens de bekeuringsituatie die volgde wilde ze haar medewerking niet verlenen. Nadat haar rijbewijs diverse malen gevorderd was bleef de vrouw bij haar standpunt en werkte niet mee. Tijdens de aanhouding die volgde verzette ze zich en beledigde ze de agenten. De politie zette een armklem in om haar onder controle te krijgen. Haar verzet brak waarop ze overgebracht werd naar het bureau.

Proef met twitter door wijkagenten

BREDA / ETTEN-LEUR/ TILBURG: De politie Midden en West Brabant wil vernieuwingen doorvoeren om wijkagenten in hun werk te ondersteunen. Social Media zoals Twitter kunnen daar een rol in spelen. Het is wel belangrijk dat dit ook echt een meerwaarde heeft. Daarom start de politie met een proef waarbij vier wijkagenten in Tilburg, Breda en Etten-Leur gaan twitteren.

De wijkagenten twitteren vooral waar ze mee bezig zijn. Ze melden wat hen opvalt, hoe ze actie ondernemen en wat burgers zelf kunnen doen. De berichten variëren van een opgerolde hennepkwekerij tot de aankondiging van een verkeerscontrole, van het waarschuwen voor een zakkenroller tot een getuigenoproep naar aanleiding van een vernieling. De tweets bieden een inkijk in de manier waarop de wijkagent zijn werk voor de buurt doet en hoe hij burgers daarbij wil betrekken. De adressen van de wijkagenten worden in de betreffende wijken bekend gemaakt en zijn ook te vinden op de politiewebsite www.politiemwb.nl.

Lage drempel
Steeds meer burgers maken gebruik van Twitter. De wijkagent zoekt de burger op waar die zich virtueel bevindt en maakt contact. De drempel is laag. Er hoeft bijvoorbeeld niet perse iets gebeurd te zijn om iets te melden bij de wijkagent of informatie te delen met anderen. Bovendien kan de wijkagent met een heleboel mensen tegelijk contact onderhouden. De politie verwacht dat wijkagent hierdoor een groter netwerk krijgt in de wijk en dat de oren en ogen van burgers zullen helpen bij het bestrijden van criminaliteit. Als het goed is, zal daardoor ook het veiligheidsniveau onder burgers groeien en ook de bereidheid om zaken te melden.

Samenwerken
De politie beschouwt burgers als partners bij het handhaven van de openbare orde en het opsporen van criminelen. De politie ontmoet de burger in vele rollen, onder andere als aangever, verdachte, melder, getuige, bewoner, slachtoffer, belanghebbende. Twitter biedt kansen om in contact te komen met andere communities dan die van de politie. Dat hoeft niet alleen door actie van de wijkagent, maar kan ook door leden van de Twitter-community in de wijk gedaan worden. Zo werken burgers samen met de politie aan veiligheid in de wijk.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-06-2010 12:52 | © Regio Midden en West Brabant |