Gemeente Beek


Zilveren Draagspelden uitgereikt

Op donderdag 10 juni zijn mevrouw Voncken-Verpoort en mevrouw van den Maagdenberg-Schoffeleers door de gemeente Beek onderscheiden. Tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van de Zonnebloem afdeling Beek ontvangen zij uit handen van loco-burgemeester Thijs van Es de Zilveren Draagspeld van de gemeente, voor hun langdurige en bijzondere inzet voor de Zonnebloem afdeling Beek.

Zowel Henriëtte van den Maagdenberg-Schoffeleers als Gerda Voncken-Verpoort zijn al lange tijd van onschatbare waarde voor de Zonnebloem afd. Beek. Henriëtte behartigt al 40 jaar het Welfare werk. Dit wil zeggen dat zij gasten actief bezig houdt met allerlei soorten handwerk. Door haar daadkracht is ze de artistieke motor van het geheel waardoor de Welfare-club van de Zonnebloem afd. Beek zeer goed kan functioneren. Hierdoor worden de deelneemsters aan het Welfare werk op een bijzondere, maar ook gezellige manier opgevangen binnen de Welfare-club. Ook verkoopt zij jaarlijks de nodige loten voor de Zonnebloem om zodoende ook nog te zorgen voor financiële middelen.

Gerda behartigt al 20 jaar op bijzondere wijze de portefeuille van bestuurslid activiteiten van de Zonnebloem afd. Beek. Zij organiseert in samenwerking met het afdelingsbestuur diverse activiteiten voor de gasten, zoals bustochten, boottochten, gezellige middagen, kerstvieringen etc. De afgelopen 16 jaar heeft zij ook een bestuursfunctie bekleed in het Regio Bestuur van de Zonnebloem âDe Maasgouwâ, waarbij zij de activiteiten organiseerde voor de Zonnebloem van de afdelingen Ulestraten, Meerssen, Bunde, Geulle Berg, Stein, Elsloo, Beek, Neerbeek en Spaubeek. Hierbij mag zeker niet onvermeld blijven dat zij de jaarlijkse koopdag organiseerde voor de Zonnebloemgasten uit heel Limburg. Deze koopdag vindt nog steeds plaats in het Makado-centrum in Beek. Hiermee heeft zij Beek duidelijk op de kaart gezet voor wat betreft het werk van de Zonnebloem. Â