Gemeente Valkenswaard


Extra geld voor ontspanning

Hebt u moeite met het betalen van contributie voor een vereniging, abonnementsgeld of cursusgeld? Wilt u graag een keer met het gezin naar een pretpark of een theatervoorstelling? De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Waalre en Valkenswaard kunnen u daarvoor vanaf 1 januari 2010 een subsidie verstrekken van 115 euro per gezinslid. Deze jaarlijkse tegemoetkoming bedroeg tot 1 januari 2010 100 euro per gezinslid.

Kostensoorten
Met ingang van 1 januari 2010 is de verordening Stimuleringssubsidie Maatschappelijke Participatie 2010 in werking getreden. De subsidie helpt inwoners met een laag inkomen deel te nemen aan sociale, sportieve, educatieve of culturele activiteiten. De tegemoetkoming is onder andere bedoeld voor:

* abonnementen (o.a. zwembad, theater, bibliotheek)
* contributies (o.a. sport)

* cursusgeld (o.a. educatie, muziek, creatieve vorming)
* buitenschoolse activiteiten of schoolkosten voor kinderen
* bezoek aan theater, bioscoop en zwembad
* telefoonkosten en kosten internet.

Voorwaarden
De voorwaarden voor het verkrijgen van een subsidie zijn te vinden op de website http://swi.rechtopbijstand.nl. Personen van 18 jaar en ouder die op de aanvraagdatum een opleiding volgen als bedoeld in de WTOS, dan wel een studie volgen als genoemd in de WSF 2000 zijn uitgesloten van het recht op subsidie.

Aanvragen
U ontvangt de subsidie alleen als u die zelf aanvraagt. Aanvraagformulieren voor de subsidie kunt u ook downloaden via http://swi.rechtopbijstand.nl. U kunt een aanvraagformulier ook afhalen bij de balies van uw gemeentehuis of telefonisch op werkdagen tussen 11.00 uur en 12.00 uur opvragen bij het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen op telefoonnummer 040 - 2083444.

Oude regeling
Met de inwerkingtreding van de verordening Stimuleringssubsidie Maatschappelijke Participatie 2010 vervalt de bestaande mogelijkheid voor een bijdrage in deze kosten voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Waalre en Valkenswaard. De nieuwe regeling wordt gezien als een verbetering voor de inwoners.