Watersportverbond - KNWV


* t

Met een vloot jeugdzeilers naar Texel varen

vrijdag 11 juni 2010

Een fraai gezicht: eerst een vloot Optimisten en tien minuten later een vloot Splashes en Lasers die vanaf de Afsluitdijk het wad op gaan. Een groep van in totaal negentien noordelijke jeugdwedstrijdzeilers stak zaterdag 5 juni van Breezanddijk â halverwege de Afsluitdijk â over naar het Texelse Oudeschild.

Aankomst Splash en Laser Oudeschild Expeditie Texel heette de hele operatie, die onder de vlag van Jeugdwedstrijdzeilen Noord werd gehouden. Kees Akkerman, Foeny Koning, Klaas van der Duim, Hette van de Meer en trainer Menno Sappé wilden wat bijzonders regelen voor de wedstrijdzeilers om enerzijds de sleur van wedstrijden te doorbreken en anderzijds de zeilers te leren omgaan met stroming. Dat lukte allemaal want na een tocht van drie en een half uur kwamen de zeilers aan in Oudeschild. En ze waren laaiend enthousiast.

De Leeuwarder Courant maakte een reportage en allerlei lokale bladen besteedden aandacht aan het evenement. Expeditie Texel was de opvolger van de IJsselmeer-oversteek die twee jaar geleden werd gemaakt: van Den Oever in één ruk naar Workum.

De noordelijke jeugdwedstrijdzeilers vragen zich nu al af wat voor uitdagends er voor volgend jaar wordt bedacht . Blijf kijken
op www.jeugdwedstrijdzeilen.nl

Het artikel in de Leeuwarder Courant
zie http://www.jeugdwedstrijdzeilen.nl/uploads/content/documents/exped itie%20texel%20LC.pdf