Watersportverbond - KNWV


* t

Fusie De Fuut en De Kleiput tot "WSV Callenburgh"

vrijdag 11 juni 2010

Op 29 mei zijn de Vlaardingse WSV De Fuut en WSV De Kleiput officieel gefuseerd. De naam van de nieuwe vereniging is 'WSV Callenburgh'.

Logo WSV Callenburgh De twee verenigingen zaten al jarenlang in dezelfde gemeentelijke jachthaven. Een fusie leek dus logisch. In praktijk bleek het echter niet zo eenvoudig om twee verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis en cultuur samen te voegen.

Lang proces
Henk van Beek, lid van het College van Deskundigen van het
Watersportverbond, heeft het hele fusieproces dat ruim drie jaar duurde, begeleid. Met een professioneel werkende fusiecommissie en de overtuiging dat samenwerken sterker maakt, is de fusie dan toch uiteindelijk afgerond.

Onderhandelingen met gemeente
In het hele begeleidingsproces is gelijktijdig ook onderhandeld met de gemeente over een eventuele aankoop van de haven of een grondige renovatie van het complex. Het resultaat hiervan is dat de gemeente het complex geheel gaat renoveren. Voordeel hiervan is dat de vereniging geen grote lening hoeft aan â een voordeel in deze tijd. Nadeel is wel dat de huur fors zal stijgen.

Nieuwe vlag
Nadat de twee verenigingen ieder nog afzonderlijk een laatste
ledenvergadering hielden, waarin de fusie door de leden is goedgekeurd, kon de vlag van de nieuwe vereniging gehesen worden. Aansluitend vond de openingstocht plaats.

Kijk voor meer informatie op www.wsvcallenburgh.nl.