Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


in informatiecentrum Jeruzalem

---

Bijzondere winterportretten in informatiecentrum Jeruzalem

11 juni 2010
In de wijk Jeruzalem is op 9 juni 2010 een bijzondere fototentoonstelling geopend: 'Winter in Jeruzalem'. Negen bewoners en ondernemers in deze wijk hebben geposeerd voor fotograaf Jos de Vos, en laten hun favoriete plek zien. De 92-jarige mevrouw Seelemeijer, woonachting in Amsta/Ingenhouszhof heeft de tentoonstelling geopend door haar foto als eerste op te hangen. Dit project is een initiatief van Stadsdeel Oost, Woonstichting de Key en Woningstichting Rochdale.

Foto: fototentoonstelling

Doel van deze tentoonstelling is om het informatiecentrum onder de aandacht te brengen. In het informatiecentrum kunnen alle bewoners en geĂŻnteresseerden advies en informatie krijgen over de vernieuwing van de wijk Jeruzalem. De komende jaren wordt deze wijk ingrijpend gerenoveerd en deels vernieuwd.

Rijksmonument

Een deel van de wijk Jeruzalem in Amsterdam-Oost kreeg als eerste naoorlogse wijk de status van Rijksmonument vanwege zijn bijzondere architectuur en stedenbouw. Minister Plasterk kende begin dit jaar deze status toe tijdens een bezoek aan de wijk. Hij hing onder meer een nieuwe gevelplaat op, en reed in een rode Daf een ritje door de wijk.

Vernieuwing noodzakelijk

Na ruim vijftig jaar voldoen de woningen in Jeruzalem niet meer aan de eisen van deze tijd. Een fysieke ingreep van restauratie en deels sloop is daarom noodzakelijk. Het streven is de woningen in Jeruzalem duurzamer en energiezuiniger te maken. Alle betrokken partijen hebben in dit planproces rekening gehouden met de cultuur- en bouwhistorische waarden en de betekenis van de wijk. De stedenbouwkundige structuur en de tuindorpgedachte blijven zo behouden.

Spreekuur

In het informatiecentrum houden verschillende partijen spreekuur, bewoners kunnen zonder afspraak binnen lopen. Hieronder een overzicht van de spreekuren en organisaties:

* Maandag van 9.30 tot 11.30 uur: Rochdale/Delta Forte
* Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur: Bewonerscommissie Rochdale
* Woensdag van 16.00 tot 17.00 uur: Stadsdeel Oost
* Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur Woonstichting De Key

De tentoonstelling is op bovenstaande tijden te bekijken.


---