Goodman lanceert samenwerking van 884 miljoen euro met CBRERT in Europa en het VK met twee nieuwe fondsen 11/06/2010 14:10

PR Newswire

BRUSSEL, June 11, 2010 /PRNewswire/ --
Goodman Group (Goodman of de Groep) kondigt met genoegen aan dat het samen met CB Richard Ellis Realty Trust (CBRERT) 884 miljoen euro gaat investeren in logistiek vastgoed in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Hiertoe worden voor het VK en voor de Europese investeringen holding structuren opgericht waarin CBRERT participeert voor 80% en Goodman de resterende 20% voor rekening neemt. De samenwerking is in de eerste plaats bedoeld om te investeren in nieuw ontwikkelde logistieke centra aangeleverd door Goodman.

De belangrijkste punten zijn:

Europa

+ Een beoogde investering van 400 miljoen euro over een initiële investeringstermijn van drie jaar (met eeuwige levensduur daarna) gericht op de belangrijkste West-Europese markten van Duitsland, Frankrijk en de Benelux

+ Startkapitaal zal worden gegenereerd door de aankoop van drie Duitse panden van de groep met een totale waarde bij oplevering van 45,1 miljoen euro.

+ Het Goodman European Logistics Fund (GELF) behoud zijn
voorrangspositie om als eerste onwikkelingen van de Goodman Group aan te kopen. CBRERT verwerft een voorkooprecht na GELF.

VK

+ Een beoogde investering van 400 miljoen pond (484 miljoen euro) over een initiële investeringstermijn van drie jaar (met eeuwige fondsduur daarna)

+ Startkapitaal zal worden gegenereerd door de aankoop van twee Engelse panden van de groep voor een totaalbedrag van 22,4 miljoen pond (27,1 miljoen euro)

+ Het fonds zal beschikken over voorkooprecht voor de logistieke projecten die Goodman ontwikkelt in het VK
Greg Goodman, CEO van de Goodman Group zegt: "Met dit nieuwe partnerschap bouwen we verder op het succes van ons Europese platform. Wij blijven ons richten op de strategische samenwerkingsverbanden met wereldwijde beleggersgroepen, zoals CBRERT, om hierdoor nieuw kapitaal te koppelen aan de toekomstige ontwikkelingen van de Groep "

De nieuwe CBRERT fondsen zullen de aanhoudende uitbreiding van Goodman's logistieke projecten in Europa en het Verenigd Koninkrijk ondersteunen. Zij zullen zich richten op het verwerven van vooraf gecontracteerde en hoogwaardige logistieke projectmogelijkheden. Tevens zorgen zij ervoor dat Goodman een stabiel financieringsplatform heeft voor projectontwikkeling en voor de voortdurende mede-investeringen in hoogwaardig vastgoed.

Dankzij haar uitstekende klantenbasis en de verzwakte
concurrentie in de markt is Goodman uitstekend gepositioneerd om in te spelen op het herstel van de voornaamste logistieke markten.

Jack A. Cuneo, Voorzitter en CEO van CB Richard Ellis Realty Trust meldt: "Deze overeenkomst met Goodman is een uitstekende gelegenheid om samen te werken met een wereldwijde expert in logistiek vastgoed met een sterke positie in zowel Europa als in het Verenigd Koninkrijk. De
investeringsstrategieën van CBRERT en Goodman zijn perfect op elkaar afgestemd. De samenwerking zal ervoor zorgen dat we meer geografische diversiteit in onze portfolio van investeringen kunnen brengen."

Met een ontwikkelingsportfolio van 4,9 miljard euro in Europa en het Verenigd Koninkrijk ziet Goodman grote mogelijkheden in de hele regio om haar bestaande platform uit te breiden. In deze hele regio heeft Goodman een totaal van 3,8 miljard euro aan vastgoed in beheer die 137 gebouwen in 12 landen omvatten. Goodman heeft ongeveer 280 mensen in dienst. Op het Europese vasteland beheert het Goodman European Logistics Fund (GELF) 82 logistieke panden die zijn getaxeerd op 1,8 miljard euro, terwijl de Groep in het Verenigd Koninkrijk nog eens 0,5 miljard euro aan logistiek vastgoed en ontwikkelingsgrond heeft.

Danny Peeters, CEO Continental Europe bij Goodman voegt zegt: "Deze samenwerking met CBRERT bevestigt de kwaliteit van Goodman's pan-Europese platform en van de kracht van het geïntegreerde businessmodel. Het versterkt onze groeistrategie in Europa en ondersteunt de voortdurende ontwikkeling van belangrijke logistieke vastgoedprojecten."

Jason Dalby, de Managing Director van Goodman UK Logistics: "We zijn verheugd dat wij onze strategische doelstelling nakomen: het creëren van een nieuw logistiek fonds in het Verenigd Koninkrijk door een samenwerking met CBRERT. Het belangrijkste is dat het fonds ons in staat zal stellen om de voornaamste logistieke panden die wij op onze beschikbare gronden ontwikkelen kunnen houden en dat dit wordt bereikt op een manier die overeenkomt met de conservatieve strategie van Goodman om zich te richten op vooraf gefinancierde en verkochte projecten."

Goodman zal de investeringen beheren en de ontwikkelings- en vastgoeddiensten verzorgen met de bestaande teams.

'Goodman heeft de laatste weken enkele belangrijke
overeenkomsten gesloten om nieuw kapitaal te verwerven voor het ontwikkelingsprogramma van de Groep. Deze nieuwe overeenkomst met CBRERT toont ook het engagement van onze teams aan om de initiatieven aangekondigd bij de presentatie van de halfjaar resultaten voor 2010 in werkelijkheid om te zetten.' besluit dhr. Goodman.

Neem voor meer informatie contact op met Goodman:
FD
Dominic Morgan
FD Corporate
T +44-(0)207-269-9343
Over Goodman
Ga naar: http://www.goodman.com

Over CB Richard Ellis
Ga naar: http://www.CBRERealtyTrust.com

FD, Dominic Morgan, FD Corporate, T +44-(0)207-269-9343






-