Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 11-06-2010

Auto in brand gestoken

OOSTERHOUT: Politie en brandweer rukten in de nacht van donderdag 10 juni op vrijdag 11 juni 2010 om 00.45 uur uit naar De Burcht in Oosterhout. Daar stond op dat moment een geparkeerde personenauto in brand. Het ging om een grijze Mini Cooper. Volgens een getuige stond er een groep jongeren (5 a 6 personen) bij de auto. Toen de auto eenmaal begon te branden zijn deze jongens alle kanten opgevlucht. Aan de hand van de aangetroffen situatie en sporen wordt er op dit moment uitgegaan van brandstichting. Het is nog onduidelijk door wie en met welk motief dit is gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie haalt joyrider van de weg

OOSTERHOUT - De politie controleerde donderdagmiddag 10 juni 2010 rond 16.30 uur op de Spijtenburgstraat een automobilist. Het bleek dat de chauffeur nog maar 17 jaar oud was. De Oosterhoutse jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij zonder toestemming de auto van zijn vader had meegenomen en een stukje was gaan rijden. Zijn vader legde een verklaring af. Tegen de joy-rider is proces-verbaal opgemaakt.

Waarschuwingen voor snelheidsovertreders

MOLENSCHOT: Op initiatief van de wijkagent werd er donderdagmiddag 10 juni 2010 een snelheidscontrole gehouden op de Lijndonk te Molenschot. Het verkeer komende vanuit de richting Molenschot gaande richting Gilze werd gecontroleerd tijdens de avondspits. In totaal zijn er 21 snelheidsovertreder staande gehouden en aangesproken op hun rijgedrag. Dat gebeurde van 70 km/u en sneller. De Lijndonk weg ligt net buiten de bebouwde kom en er geldt een maximum snelheid van 60km/u. Deze snelheidsbeperking is vooral bedoeld om fietsers en ruiters te paard te beschermen. Bij deze controle is er voor gekozen om een signaal af te geven aan de overtreders. Er werd vandaag nog niet bekeurd. Alle overtreders zijn er op geattendeerd dat dit binnenkort wel gaat gebeuren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg overigens 96km/u.

Minderjarige (17) opgepakt voor diefstal fiets

OOSTERHOUT - De politie arresteerde donderdag 10 juni een 17-jarige jongen uit Oosterhout buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 02 juni jl. bij een scholengemeenschap aan de Slotlaan een fiets uit de fietsenstalling te hebben gestolen. De diefstal was geregistreerd door camerabeveiliging. Naast de diefstal verdenkt de politie hem ook van een afpersingszaak die op 27 mei jl. plaats vond. Een 13-jarige Oosterhoutse jongen werd daarvan het slachtoffer. De aangehouden verdachte is in het belang van het verder onderzoek in het politiebureau in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 11-06-2010 14:38 | © Regio Midden en West Brabant |