Nieuwe directeur Accountantsdienst Sociale Verzekeringsbank

11/06/2010 14:28

Sociale Verzekeringsbank

Nieuwe directeur Accountantsdienst Sociale Verzekeringsbank

Amstelveen, 11 juni 2010 - Karin Hubert RA (44) zal op 15 augustus 2010 starten bij de SVB als directeur van de Interne Accountantsdienst. Zij volgt in deze functie Hugo Tinga RA op, die met pensioen is gegaan.

De Interne Accountantsdienst van de SVB is verantwoordelijk voor het geven van assurance over en inzicht in de bedrijfsvoering, zowel aan de eigen Raad van Bestuur als aan ministeries en toezichthouders. Aandachtspunten zijn onder andere de rechtmatigheid van uitkeringen en ontvangsten en vorderingen en schulden met betrekking tot uitkeringen. Daarbij wordt vastgesteld of de processen worden uitgevoerd in lijn met de bestaande wet- en regelgeving. De SVB voert op dit moment 13 regelingen uit voor verschillende ministeries en keert ruim 33 miljard euro aan uitkeringen uit. Ook vinden er structureel controles plaats op de uitvoeringskosten bij de vestigingen.

Karin Hubert is ruim 13 jaar werkzaam geweest bij KPMG, als accountant en daarnaast als consultant en programmamanager. Op dit moment is Karin Hubert nog Manager Internal Audit bij Holland Casino, waar ze sinds 2004 werkzaam is.

Over de Sociale Verzekeringsbank

De SVB is de oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Een op de vier Nederlanders is klant van de SVB. Iedereen krijgt in zijn leven een keer met de SVB te maken. Bijvoorbeeld voor het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering Anw, de kinderbijslag of bij vertrek naar het buitenland. Jaarlijks keert de SVB circa 33 miljard euro uit aan ruim 5 miljoen klanten in Nederland en in het buitenland. Meer informatie op www.svb.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.svb.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,