ACAMS AML/CTF-conferentie meldt zich terug in Europa met recordcijfers 11/06/2010 14:30

PR Newswire

AMSTERDAM, June 11, 2010 /PRNewswire/ --

- AML-experts, toezichthouders en regeringsfunctionarissen uit meer dan 40 landen komen in Amsterdam bijeen om economische delicten te bestrijden

Meer dan 300 AML/CTF-professionals uit ca. 40 landen hebben deelgenomen aan de 6e jaarlijkse AML/CTF-conference Europa (http://www.amleurope.org), met als gastheer de Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS), die deze week in Amsterdam (Nederland) heeft plaatsgevonden. Organisatoren van het evenement bevestigden dat het aantal aanwezige deelnemers dit jaar alle verwachtingen heeft overtroffen, terwijl financiële instellingen over heel Europa worden geconfronteerd met een ongekende druk om de effectiviteit te verhogen van hun programma's voor de bestrijding van het witwassen van geld (Anti-Money Laundering AML) en de financiering voor het bestrijden van terrorisme (Counter-Terrorism Financing CTF).

"De recordbrekende aanwezigheid in de tijd van een onzekere economische situatie toont duidelijk aan dat AML-professionals en hun management de waarde weten te schatten van training en netwerken met collega's," verklaarde John Byrne, erkend anti-witwasspecialist (Certified Anti-Money Laundering Specialist CAMS), vice-president van ACAMS en een van de sprekers op de conferentie. "Opnieuw heeft ACAMS haar leiderschap getoond op dit gebied door het verstrekken van deskundig advies aan de deelnemers, niet alleen inzake AML maar ook inzake uitdagingen op het gebied van corruptie, sancties en belastingontduiking, alsmede opkomende trends."

De aanwezigen op de conferentie konden lezingen bijwonen van meer dan 30 deskundigen die praktische inzichten verschaften en de beste methodes presenteerden om de dagelijkse bestrijding van de AML/CTF-uitdagingen aan te gaan. Onder de hoogtepunten kunnen worden genoemd:


- Afdoende maatregelen tegen corruptie en omkoping - de sprekers presenteerden goed geteste methodes voor financiële instellingen om corruptie beter te kunnen beoordelen en te bestrijden in het licht van de nieuwe Britse wetgeving op omkoping die in oktober 2010 van kracht wordt.


- Derde richtlijn inzake witwassen van geld - de aanwezigen ontvingen uitvoerige informatie over het beleid en de benodigde procedures met inbegrip van grensoverschrijdende kwesties, economisch
eigendom en identificatiecontroles.

"Vanwege de uitdagingen van de globale economie was 2009 geen geschikt jaar om de ACAMS-conferentie bijeen te roepen", aldus Byrne. "ACAMS heeft haar verplichtingen jegens de voortgang van de AML in Europa voortgezet en aan de planning voor 2011 wordt reeds gewerkt met afgevaardigden, sprekers en sponsors die hun deelname al hebben toegezegd aan een volgend succesvol evenement."

Over ACAMS
De in 2002 opgerichte Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists(R) (ACAMS) is een internationale organisatie voor lidmaatschap en certificatie die zich inzet voor het verbeteren van de kennis en de vaardigheden van professionals die over de hele wereld strijden tegen het witwassen van geld. Met bijna 10.000 leden in meer dan 160 landen is ACAMS trots op het feit de wereldwijde leider te zijn op het gebied van AML/CTF-training, opleiding en netwerken door middel van onze internationale conferenties en trainingsforums. Bezoek http://www.acams.org/ voor meer informatie.

Lori Ann Pope van de Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists, +1-786-871-3028, lpope@acams.org






-