Gemeente Roermond

Plan herhuisvesting Maatschappelijke Opvangvoorzieningen

De Stichting MOV is momenteel gevestigd in de Heilige Geeststraat en op de Schipperswal Het college van B&W heeft op 7 juni 2010 een principebesluit genomen ten aanzien van de herhuisvesting van de Stichting Maatschappelijke Opvangvoorzieningen (MOV) op de voormalige locatie van De Trompetter (Spoorlaan Zuid 29a). De nieuwbouw van de Stichting MOV vormt de eerste fase van de herontwikkeling van het bedrijventerrein dat gelegen is in het gebied tussen de Koninginnelaan, Prins Bernhardstraat en de IJzeren Rijn. De Stichting MOV is momenteel gevestigd in de Heilige Geeststraat en op de Schipperswal. Het aflopen van het huurcontract van het pand Heilige Geeststraat is voor de stichting aanleiding geweest om samen met de gemeente op zoek te gaan naar nieuwe huisvesting.

Na een zorgvuldig uitgevoerde haalbaarheidsstudie is de voormalige locatie De Trompetter als meest geschikte locatie naar voren gekomen. In een nieuw te bouwen complex worden alle voorzieningen rondom opvang en verslavingszorg onder één dak gebracht. Het gaat hierbij om een dag-, nacht- en crisisopvang, verblijfsvoorziening, gebruikersruimte en de methadonverstrekking. De bedoeling is dat de herhuisvesting van de Stichting MOV deel gaat uitmaken van de totale herontwikkeling van deze bedrijvenlocatie. In de toekomst worden op de betreffende locatie ook enkele tientallen woningen gerealiseerd. De herontwikkelingsplannen zullen leiden tot een flinke opwaardering van het gebied.

Het voorstel betreffende de locatiekeuze wordt op 8 juli a.s. behandeld in de raadsvergadering. Hieraan voorafgaand wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de reacties, die tijdens de informatieavond voor omwonenden zijn ontvangen. Deze avond vindt plaats op 15 juni a.s. in zalencentrum De Velderie, Prins Bernhardstraat 1, aanvang 19.30 uur. Op korte termijn wordt een projectbesluit-procedure gevolgd om realisatie van de plannen mogelijk te maken en kunnen zienswijzen worden ingediend. De procedure wordt gepubliceerd op de Gemeentepagina in weekblad de Trompetter.

De Stichting MOV streeft ernaar het nieuwe gebouw medio 2012 in gebruik te nemen.
Eerste publicatiedatum: 11-06-2010 Bijgewerkt: 11-06-2010