EuroCross Assistance

Eurocross support Oranjefans

11/06/2010

Bij het WK Voetbal in Zuid-Afrika (11 juni t/m 11 juli 2010) draait alles om voetbal, feest en het Oranjegevoel. Gaat er onverhoopt iets ernstig mis? Dan neemt Eurocross Assistance de Calamiteitencoördinatie voor haar rekening.

Eurocross werkt in Zuid-Afrika nauw samen met hulporganisatie Alliance International Medical Services (AIMS); de koploper op het gebied van medische hulpverlening in Zuid-Afrika. De organisaties maken samen een zorgvuldige selectie van de ziekenhuizen en artsen in de buurt van de steden waar Oranje haar wedstrijden speelt: Johannesburg, Kaapstad en Durban. Kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiency staan bij de uiteindelijke selectie voorop. In geval van een calamiteit heeft Eurocross Assistance de regie en onderhoudt zij directe contacten met de mensen van AIMS die ter plekke hulpverlening bieden en nauw samenwerken met lokale artsen en ziekenhuizen.

Oranjecampers Buitenlandse Zaken
Eurocross Assistance stemt in de aanloop naar het WK haar aanpak en de rolverdeling tussen de diverse partijen rechtstreeks af met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Medewerkers van dat ministerie trekken met speciale `oranjecampers' langs de campings waar Oranje-supporters hun tijdelijke kamp hebben opgeslagen. Campinggasten kunnen voor raad en daad bij de medewerkers terecht bijvoorbeeld als hun paspoort kwijt is, als ze bestolen zijn of als ze zelf in problemen komen met de politie. Ook probeert het ministerie vooraf te registreren wie er naar Zuid-Afrika afreist en wie waar verblijft. Supporters kunnen daarvoor terecht bij de ambassade in Pretoria, via de website: www.oranjeboekje2010.nl. Bij een calamiteit zijn de locaties en persoonlijke situaties van Oranje-supporters makkelijker in kaart te brengen. Het draagt bij aan goede en efficiënte hulpverlening.