Groen!

Milieurapport Regering Leterme: zowat de slechtste regering ooit

door Wouter Van Besien (Groen!) op 11 juni 2010 in "Klimaat en energie"

De Bond Beter Leefmilieu is bijzonder kritisch in zijn evaluatie van het milieu- en klimaatbeleid van de voorbije federale regering. Op zowat alle beleidspunten krijgt de regering Leterme een dikke onvoldoende. Het zoveelste bewijs dat een stem voor Groen! meer dan ooit het verschil maakt.

Wat betreft het federale klimaatbeleid spreekt de Bond Beter Leefmilieu (BBL) van`stilstand tot erger`. Rond milieu en gezondheid is de evaluatie `zwak, zwak, zwak' en rond groene fiscaliteit vraagt de BBL zich gewoon af of hiervoor wel een staatssecretaris nodig was. Het Noordzee-beleid was een non-beleid. Het beleid rond duurzame ontwikkeling bleef dode letter. Rond de toegang van burgers naar de rechtbank voor milieuvorderingen, is de conclusie : een dikke nul, `terug naar af'. Een verschrikkelijk slecht palmares dus en een verschrikkelijk slecht startpunt voor het Belgische voorzitterschap van de EU.

De onderzoeken van de BBL maken nog meer duidelijk. Ook bij de analyse van de kiesprogramma's, blijkt dat de meeste partijen bijzonder weinig aandacht hebben voor milieu en klimaat (zie :
http://www.bondbeterleefmilieu.be/page.php/30/502).). Het wordt tijd dat de kiezer de huidige regeringspartijen een duidelijk signaal geeft dat het zo niet verder kan. Een ambitieus ecologisch beleid helpt ons land vooruit op drie domeinen: werkgelegenheid, innovatie en klimaat.

Groen! voorzitter Wouter Van Besien stelt het duidelijk: "Voor Groen! is het van groot belang dat voldoende kiezers de keuze maken voor een ambitieus ecologisch beleid . Daarvoor heeft Groen! absoluut de beste adelbrieven voor te leggen. Er is de laatste dagen al veel gewaarschuwd voor een rechtse regering die enkel gaat voor kille en asociale besparingen die iedere verandering in de kiem smoort. Dit land verdient beter."

Klik hier om de evaluatie van de federale regering na te lezen.

Contact: Wouter Van Besien -
Deel Deel
Wouter Van Besien

Voorzitter Groen!
Facebook Netlog Youtube Twitter -Submit RSS