Gemeente 's-Hertogenbosch

11-06-2010
Handhavingsactie Milieuzone

Op donderdag 10 juni 2010 vond in vier grote Brabantse steden, Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Breda, een handhavingsdag voor de milieuzone plaats. De bedoeling hiervan was om op een positieve wijze de aanwezigheid van de milieuzones en de handhaving hierop zichtbaar te maken bij vrachtautochauffeurs en burgers.

Het ging om een extra actie naast de controles die dagelijks plaatsvinden. In
's-Hertogenbosch werden vandaag 21 vrachtauto's staande gehouden. Twee chauffeurs voldeden niet aan de eisen en kregen een boete van EUR 160,-. De overige vrachtautochauffeurs werden beloond met een groen vaantje met de tekst 'Milieuzone Brabantse Steden; de mijne is schoner!'

Milieuzones
Milieuzones zijn ingesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Vrachtauto's die te veel vervuilen worden geweerd uit dat deel van de stad waar de milieuzone van kracht is. In het centrum van 's-Hertogenbosch mogen sinds de invoering van de milieuzones in 2007 alleen nog schone vrachtwagens rijden. De milieuzone in 's-Hertogenbosch omvat de oude binnenstad, 't Zand en het gebied tussen de Zuid-Willemsvaart en de Aa.