Gemeente Breda

Oranje containers in Breda in teken WK voetbal

In Breda komen vanaf volgende week op 30 plaatsen in de stad oranje containers voor de inzameling van plastic verpakkingsafval in het teken te staan van steun aan Oranje tijdens het WK-voetbal.

De eerste container met afbeeldingen erop die daarnaar verwijzen is vandaag in gebruik genomen door hoofd Afvalservice Petra van Breugel op het Oranje Nassauplein in Breda.

Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: âWe willen uiteraard dat onze inwoners plastic verpakkingsafval zo veel mogelijk apart houden en in de oranje bakken deponeren. Omdat niet iedereen ze mooi vindt, hebben we opdracht te geven om de bakken wat te verfraaien. Het WK-voetbal is daarvoor een leuk aanknopingspunt.â

Vanwege de landelijke campagne âPlastic Heroesâ en herkenbaarheid is ook in Breda gekozen voor oranje containers. De afgelopen maanden heeft Afvalservice tientallen klachten ontvangen van inwoners over de lelijkheid en het ontsierende karakter ervan. Ook zijn er acties van inwoners geweest om de containers er leuker uit te laten zien (door beplakken of inpakken). Om dat weer ongedaan te maken moesten er wel weer kosten gemaakt worden. Door de containers te laten beplakken wil de gemeente nu zelf de inzamelbakken wat verfraaien.

Na vier weken zullen de afbeeldingen weer verwijderd worden. Afvalservice overweegt om alle oranje containers in de stad in de loop van dit jaar te voorzien van afbeeldingen die verwijzen naar de geschiedenis van de stad (Nassaustad).

Breda, 11 juni 2010