Politie Kennemerland

Bejaarde dame gerold van bankpas

Nieuw-Vennep, 11-06-2010

Onbekenden hebben dondedag 10 juni een bejaarde dame bestolen van haar bankpas. De 86-jarige Nieuw-Vennepse wilde omstreeks 13.30 uur vanaf de openbare ruimte de lift in stappen van een flat aan de Eugenie Previnaireweg toen twee jongemannen bij haar in de lift stapten. Een van de twee had een folder in zijn hand en wilde de vrouw daar wat over vertellen. Toen de vrouw de lift verliet, liep ook het tweetal de lift uit en gooide een van hen de folder en het hoesje van de bankpas naar de vrouw toe. Toen bleek dat de jongens haar bankpas uit haar tas hadden gestolen. De twee renden ervan door. De jongemannen hebben enkele honderden euros van de rekening van de vrouw gehaald. De politie doet onderzoek naar deze laffe daad. Er is een summier signalement bekend van de daders:
Beiden zijn omstreeks 20 jaar oud, hebben een lichtgetinte huidskleur. Beiden droegen een donker jack en een donkere muts of pet. Een van de jongemannen had nog een sjaal om.
Mensen die getuige zijn geweest of het tweetal mogelijk al eerder in of bij de flat hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuw-Vennep via 0900-8844.