Gemeente Eindhoven

Hoofd Beheer & Exploitatie gemeente Eindhoven Telecommanager van het jaar

Pierre van den Heuvel, hoofd Beheer & Exploitatie bij de gemeente Eindhoven, is uitgeroepen tot Telecommanager van het jaar 2010. Hiermee won hij de Calvi-TMA Award. De Calvi-TMA Award is een initiatief van Telecom Management Association (TMA) en Telecommagazine. De Award werd gisteravond op Buitenplaats Amerongen uitgereikt.

Van den Heuvel heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn inzet om knelpunten op telecomgebied weg te werken. Zo was de telefooncentrale verouderd en moest vervangen worden. De bereikbaarheid en beheersbaarheid waren niet optimaal, de beheersbaarheid liet te wensen over en de service was onvoldoende.

Van den Heuvel zorgde dat een nieuwe telefooncentrale werd aangeschaft, gebaseerd op IP-technologie. Bovendien verbeterde, door processen en procedures aan te pakken, de bereikbaarheid van de gemeentelijke organisatie aanzienlijk. Ook zijn toekomstvaste werkplekken gecreëerd.

Jury-rapport

In het juryrapport stond:

"Uniek was zijn aanpak: géén sprong in het diepe, maar een uitdagende, gefaseerde en daardoor verantwoorde aanpak. Een aanpak waarbij de menselijke factor nooit uit het oog werd verloren. Want overwerken kan leuk zijn, maar het moet niet te gek worden. Hij creëerde draagvlag door nadrukkelijk 'de ander' centraal te stellen. Door mensen op sleeptouw te nemen. Door mensen op stage te sturen om hun horizon te verbreden. Door tegelijkertijd een inspirerende manager, een coach en een reisleider te zijn. Door te profiteren van het zwaan-kleef-aan-effect. Door de directieraad vast te pinnen op de gemaakte afspraken en door absoluut geen uitstelgedrag te tolereren. Door alle kikkers in de emmer te houden. Door niet te denken in techniek of specifieke producten, maar door de functionaliteit als leidraad te nemen en door tijdig te anticiperen op strategische doelen. Door duidelijkheid te creëren en mensen te 'masseren' zonder ze te 'pamperen'. Door te kiezen voor standaardisatie, normalisatie en centralisatie. Kortom: gáán voor die stip aan de horizon, ook al ligt die ergens voorbij 2015. Samen met collega's legde hij in een automatiseringsvisie de gewenste situatie op het gebied van telefonie vast. Om te komen tot de gewenste situatie stelde hij een road map op. Hierin gaf hij de gewenste situatie aan en met een bijna militaire precisie definieerde hij de stappen naar het einddoel. De organisatiekundigen onder ons zullen hierin ongetwijfeld de plateauplanning herkennen. Op ieder plateau worden afhankelijk van de omstandigheden - die inmiddels sterk veranderd kunnen zijn - een pas op de plaats gemaakt, de route naar de top opnieuw vastgesteld en het eerst volgende plateau in detail bepaald. Kortom: kleine stapjes zijn beter dan grote woorden."

Promovendus TU/e wint Altran-KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs

Al Fiad MSc, promovendus aan de TU/e, won met zijn scriptie Onderwerp: `Vergroten van de transmissiecapaciteit in bestaande glasvezelnetwerken' de Altran-KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs.

Het doel van de Altran-KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs is de Nederlandse telecomsector in de schijnwerpers te zetten en vooral het belang van toegepast onderzoek in de telecom te benadrukken. De drie Technische Universiteiten nomineerden elk een promovendus.