Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding de heer F.A. Demuth

De heer F.A. Demuth (inwoner gemeente Veenendaal) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege de jarenlange vrijwillige inzet op het gebied van de zwemsport heeft Hare Majesteit de heer F. Demuth (79) de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau toegekend.

De heer Demuth is vanaf 1952 actief als vrijwilliger in de zwemsport. Hij is 57 jaar official geweest bij zwemwedstrijden. Eerst als tijdswaarnemer en vanaf 1970 als scheidsrechter. Ook is hij gedurende vele jaren scheidsrechter bij de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen geweest.
Vanaf 1964 tot 2000 was hij lid van de technische commissie zwemmen van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB). Ook hield hij gedurende 45 jaar de nationale tijdenranglijsten zwemmen van de KNZB bij. De heer Demuth was van 1965 tot 2009 controleur van alle inschrijvingen van de Nationale Kampioenschappen.
In 1998 werd hij vrijwilliger bij Gehandicaptensport Nederland. Tot 2006 was hij lid van de technische commissie zwemmen en scheidsrechter bij de wedstrijden voor mensen met een handicap. In 1981 werd de heer Demuth `lid van verdienste' van de KNZB en in 1996 ontving hij de `gouden speld' van de KNZB als dank voor zijn grote inzet gedurende een groot aantal jaren voor de KNZB.

Op 11, 12 en 13 juni 2010 vinden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion Eindhoven de Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen plaats.
Op vrijdag 11 juni om 16.15 uur reikt de heer H. Brink, loco-burgemeester namens de burgemeester van Veenendaal de versierselen aan de heer Demuth uit.