Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 maart 2010

John Buijsman en Jack Wouterse spelen Hark en Sleg Over bang zijn vóór en verlangen náár het onbekende om de hoek

Hark en Sleg is een nieuwe muzikale familievoorstelling (8+), die John Buijsman samen met acteur Jack Wouterse en muzikant Keimpe de Jong ontwikkelt. De tekst is geschreven door Peer Wittenbols. De voorstelling zal deze zomer te zien zijn op het Oerol festival op Terschelling en op de Parade in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Hark en Sleg zijn twee broers met een baard.
Ze wonen ergens zeer achteraf op het platteland, aan de rivier. Ze zijn nog nooit het erf van hun boerderij afgeweest.

Het is vandaag een buitengewoon enerverende dag voor de broers. Nog heel even en er zal een zonsverduistering plaatsvinden. Hark en Sleg wachten het moment gespannen af.

Maar het is ook een verdrietige dag.
Ze staan bij een kuil. In de kuil ligt hun hond Ronnie. Al twee dagen beweegt hij niet meer. Hij is koud. Ze begraven hem onder de appelboom die overovergrootvader nog heeft geplant.

De broers praten en zingen over wat hen op dat moment het meest bezighoudt: over hoe erg ze Ronnie missen, over of het gevaarlijk is, zo'n zonsverduistering en over of de ander toevallig bang is dat de zon straks niet meer terug komt.

Hark en Sleg zoekt naar een stevige combinatie melancholie en humor. De voorstelling bestaat voor het leeuwendeel uit liederen en liedjes. Tussendoor hebben de broers korte dialogen. De liederen zullen zeer divers zijn: duetten, aria's, folksongs etc. De stijl van de muziek zal duidelijke kenmerken van de folk, de bluegrass, en de rhythm & blues dragen. Veel snaren, mondharmonica's, wasbord, whiskey-jugs en lepels.

Hark en Sleg is een voorstelling over bang zijn vóór en verlangen náár het onbekende om de hoek.

Spel: John Buijsman en Jack Wouterse Muziek: Keimpe de Jong, Andreas Suntrop e.a. Tekst: Peer Wittenbols Dramaturgie: Martine Manten Eindregie: Rob Ligthert Fotografie: Beer Buijsman Productie Productiehuis Rotterdam en Stichting de Rotterdam Connectie - www.productiehuisrotterdam.nl Speelperiode:
Oerol festival, Terschelling (11-20 juni)
de Parade Rotterdam (23-27 juni), de Parade Den Haag (2-6 juli) en de Parade Utrecht (17-24 juli) (*).

(*) Hou de websites in de gaten voor de exacte speeldata en tijden: www.deparade.nl en www.oerol.nl