Ingezonden persbericht


Schiphol, 29 april 2010

Lufthansa A380 naar Tokio, Peking en Johannesburg
vanaf nu boekbaar
Nieuw vlaggenschip vliegt op 11 juni van Frankfurt naar Tokio

Het is zover: vanaf nu kan elke klant een vlucht met de Lufthansa Airbus A380 boeken en weldra het vlaggenschip van Lufthansa zelf ervaren. De tickets voor de intercontinentale vluchten, waarvoor het grootste passagiersvliegtuig ter wereld zal worden ingezet, kunnen vanaf nu worden geboekt. De A380 zal vanaf 11 juni regelmatig tussen Frankfurt en Tokio vliegen. De eerste Airbus die aan Lufthansa werd geleverd, de "Frankfurt am Main" zal in eerste instantie op dinsdag, vrijdag en zondag van Frankfurt naar de internationale luchthaven Narita in Tokio vliegen onder vluchtnummer LH 710. Het vliegtuig vervangt daarmee de Boeing 747-400, die nu op deze route wordt ingezet. De terugvluchten naar Frankfurt zijn op maandag, woensdag en zondag gepland onder vluchtnummer LH 711. Met de komst van het tweede vliegtuig zal de A380 vanaf augustus dagelijks naar Tokio vliegen.

Volgens de laatste planning, zal Lufthansa vanaf 25 augustus met de derde A380 driemaal per week van Frankfurt naar Peking vliegen. Op maandag, woensdag en vrijdag vertrekt de Airbus uit de Chinese hoofdstad, de terugvlucht is telkens de volgende dag gepland. Vanaf eind oktober zal er dagelijks op deze route worden gevlogen met de vierde A380. Er wordt ook verwacht dat Lufthansa vanaf 25 oktober haar vlaggenschip driemaal per week zal inzetten tussen Frankfurt en de Zuid-Afrikaanse metropool Johannesburg. Op maandag, woensdag en zaterdag is er een vlucht naar Zuid-Afrika, een dag later zal de A380 vanuit Johannesburg naar Frankfurt terugvliegen.

De Airbus A380 beschikt over 526 zitplaatsen in de beste en modernste serviceklassen die Lufthansa aanbiedt. De volledig nieuwe First Class staat met acht ruime zetels in het Upper Deck volledig in het teken van individualiteit. Ook de Business Class met 98 zetels op de bovenverdieping en de Economy Class met 420 zetels op de benedenverdieping bieden meer ruimte en comfort dan ooit tevoren. Talrijke luchthavens wereldwijd bereiden zich momenteel voor op de komst van de A380, in Frankfurt gebeurt de boarding voor de Lufthansa A380 bijna altijd op twee niveaus. Lufthansa verwacht dit jaar de levering van in totaal vier A380's.





2/2

Op www.lufthansa.com/A380 vindt de klant niet alleen de actuele vluchtinformatie, maar kan hij ook een vlucht met de A380 boeken en reisinformatie vinden over de eerste bestemmingen van de Lufthansa A380: videoclips tonen de flair van deze steden en bevatten enkele tips om ter plaatse te ontdekken. De gebruikers kunnen ook hun persoonlijke aanbevelingen toevoegen. Bovendien heeft men op deze website een exclusieve inkijk en kan men al eens een kijkje nemen in het nieuwe vlaggenschip van Lufthansa vooraleer men in het vliegtuig stapt. Interessante feiten en reportages over de ontwikkeling van het eerste onderdeel tot de voltooiing van de A380 vervolledigen het informatieaanbod met foto's en videobijdragen. De spannende spelletjes en de sfeervolle achtergrond voor uw bureaublad zorgen voor veel plezier. Ten slotte biedt de Lufthansa A380-Shop exclusieve Lufthansa A380-artikelen - voor fans, als voorsmaakje of als aandenken.




Ingezonden persbericht