Grontmij Sports Day brengt internationale teambuilding naar Gent

02/06/2010 10:00

Grontmij

De Grontmij Sports Day, het tweejaarlijkse sportevenement voor de medewerkers van het advies- en ingenieursbureau Grontmij, vindt op 11 en 12 juni plaats. Het voorheen lokale gebeuren is inmiddels uitgegroeid tot een grensoverschrijdend teambuilding event met bijna duizend internationale deelnemers. Deze editie doet België aan, meer specifiek 't Kuipke, de Blaarmeersen en Het Capitole in Gent.

Oog voor duurzame materialen

De deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, UK, Polen, Denemarken en Zweden binden de strijd aan in een brede waaier van sportdisciplines, gaande van voetbal en tennis tot volleybal en wielrennen. Bijzondere aandacht gaat naar het duurzaam verloop van de Grontmij Sports Day. Alle vormen van organisch en biologisch materiaal zijn diep in de organisatie doorgedrongen. Zo zijn er T-shirts uit organisch katoen, catering- en kantoormaterialen zijn 100% biologisch afbreekbaar en de publicaties zijn gedrukt op FSC-papier.

Aflossingsrace voor Homeless World Cup

Tijdens de Sports Day denkt Grontmij ook aan haar maatschappelijk engagement. Daarvoor is een bijzondere aflossingsrace in het leven geroepen waarbij de opbrengst integraal naar de Homeless World Cup gaat. Die internationale voetbalcompetitie brengt daklozen over heel de wereld samen en haalt ze uit hun isolement. Jaarlijks worden op die manier meer dan 30.000 daklozen geholpen. Gilles De Bilde, ambassadeur van de Belgian Homeless Cup, zal op de slotceremonie de trofeeën aan de Grontmij sporters uitreiken.

Innige band met Blaarmeersen

Als locatie is bewust voor het sport- en recreatiepark Blaarmeersen gekozen. Dit domein is recent nog door Grontmij heringericht. De strand- en zwemzone is in de vorm van een baai gecreëerd,waardoor het reddertoezicht en de veiligheid aanzienlijk zijn verhoogd. De strand- en ondiepe zwemzones zijn verdubbelt in oppervlakte en er werden volgende elementen geplaatst: stranddouches, een aanlegsteiger voor bootjes, drie reddertorens, een waterglijbaancombinatie, houten wandelpad, straatmeubilair, strandspeeltoestellen en een houten 'land's end'. Daarnaast heeft Grontmij een specifiek sportstrand ontworpen met terreinen voor beach volley, beach soccer en beach tennis.

# # #