Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VERLIES VAN VERDRIET - Ode aan overleden moeders
Een bijzonder kunstproject van Rosa van Hofwegen

Heeft u dit bijzondere project nog niet bezocht? Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juni is galerie ARTeria open van 12-17uur. U kunt zich via info@arteria.nl ook nog aanmelden voor de vertoning van SMOEDER met Maria Goos en Marcel Musters in Over Entinghe op vrijdagavond 11 juni. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Het project VERLIES VAN VERDRIET - Ode aan overleden moeders heeft een universeel thema dat voor een brede doelgroep herkenbaar is: ode aan de overleden moeder. Rosa van Hofwegen wil middels twee tentoonstellingen, mensen die hun moeder hebben verloren troost bieden en laten zien dat de dood hoort bij het leven en rouw hiermee onlosmakelijk verbonden is. De verschillende onderdelen: het boek, de tentoonstelling met de films, fotografie, installaties en lezingen, maken 'Verlies van Verdriet' een compleet project. Hiermee wordt dieper ingegaan op zaken die in het dagelijks leven als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Een essentieel onderdeel van het project vormt de deelname van vijftig nabestaanden van overleden moeders, variërend van jong tot oud, uit geheel Drenthe, die een aandenken van hun moeder doneren voor een kunstwerk. Een klein iets dat zo gewoon is, een detail uit het leven van deze vrouw. Daarnaast een met de hand geschreven tekst waarin het herdenken en herinneren van de moeder centraal staat.

Boek 'Verlies van Verdriet'
Alle met de hand geschreven teksten van de vijftig deelnemende nabestaanden worden gebundeld in een exclusief vormgeven boek. Dit boek wordt gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling bij ARTeria. Het boek is te koop tijdens de exposities bij ARTeria en het CBK Drenthe. Het boek is tevens te bestellen via www.arteria.nl.

Tentoonstelling: Verlies van Verdriet
Periode: 21 maart t/m 13 juni 10
Adres: Dwingelderdijk 37, Dwingeloo
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12-17u en op afspraak