Volendam Music BV

PERSBERICHT:

Boekpresentatie & -release 11 juni:

Achter de deure,

Moederliefde, Media'maffia' & Bekend Volk

Johnny Hoes bij boekpresentatie Willie

De levende legende van het Nederlandstalige lied, Johnny Hoes is vrijdag 11 juni de hoofdgast bij de boekpresentatie van Willie Oosterhuis. De inmiddels 93- jarige Hoes heeft ook het voorwoord geschreven van de trilogie: 'Achter de Deure'.

Johnny Hoes is een begrip in de wereld van de Nederlandstalige muziek. Niet alleen is hij zanger van hits als "Och was ik maar bij moeder thuis gebleven" (de best verkochte Nederlandstalige plaat aller tijden), "De smokkelaar", "De stroper" en "Daar mag je alleen maar naar kijken". Hij is ook de schrijver van tal van liedjes voor artiesten als de Zangeres Zonder Naam, Eddy Wally, De Heikrekels, Dennie Christian en vele anderen. Verder is hij componist, producer en ontdekker van heel veel Nederlands talent. Hoes heeft meer dan 1500 artiesten naar plaatopnamen geleid, was betrokken bij de productie van ruim 15.000 titels, schreef zelf zo'n 5.000 liedjes en op de palmares van zijn bedrijf staan 300 gouden en platina platen.

De boekpresentatie-show is vrijdag 11 juni 2010 in het Hoftheater in Raalte en zal gepresenteerd worden door een bekende maar vooral kritische TV-journalist. De hoofd(en ere-)gast is Johnny Hoes. 'De Koning der Piraten' en vriend van Willie, Jannes zal het eerste boek in ontvangst nemen. Bekende 'onderwerpen' uit het boek geven acte de preseance en De Piratentoppers zullen natuurlijk niet ontbreken. Martin, Harm en Patrick brengen het Nederlandstalige lied.

'Achter de deure' staan verrassende verhalen, 'Achter de deure' gaat u zien 'wat u nog niet zag' en komt u te weten 'wat u nog niet wist'. Moederliefde: De ziekte van Willie's moeder is een rode draad in het boek. Media'maffia': Willie schrijft hoe hij zich behandeld voelt door zijn ex-collega's van RTV Oost. Bekend Volk: Oftewel BN'ers. Artiesten als Jan Smit, Jannes, Nick & Simon, Sieneke, Thomas Berge en Wolter Kroes hebben meegewerkt en zelfs geschreven over hun relatie met Willie. In Willie's verhaal worden meer dan 90 BN'ers genoemd.

Willie's eerste boek, 'Achter de deure' is vanaf zaterdag 12 juni verkrijgbaar in de reguliere boekhandel in Nederland, bij de populaire winkels in de meeste dorpen en steden in Overijssel en via bekende webshops, als bol.com, leonon.nl en achterdedeure.nl

Informatie over boekpresentatie & -release
Plaats : Hoftheater Raalte
Datum : Vrijdag 11 juni 2010
Zaal open : 20.00 uur
Show : 20.30 - 21.30 uur
Kaartreservering : willie@achterdedeure.nl


---

Noot voor de redactie/