FNV Bouw

11 juni:
FNV Decent Work-conferentie

Terug naar het overzicht

Op vrijdag 11 juni 2010 organiseert de FNV Company Monitor haar tweede internationale Decent Work-conferentie, in samenwerking met FNV Bondgenoten, FNV Bouw en FNV Mondiaal.

In het Mediaplaza in Utrecht praten de bezoekers over de vraag hoe vakbonden wereldwijd onder druk van outsourcing en flexibilisering tóch hun onderhandelingspositie kunnen versterken.

FNV Bondgenoten daagt alle multinationals in Nederland uit om op internationaal niveau met de vakbond 'aan tafel' te gaan om te praten over werknemersrechten en misstanden wereldwijd. De vakbond is sinds kort op internationaal niveau in gesprek met Unilever over standaardafspraken hoe het bedrijf omgaat met vakbondsorganisaties en werknemers. Ook is onlangs een oproep gedaan aan Akzo Nobel om in gesprek te komen.

FNV Bouw-voorzitter John Kerstens en FNV Bondgenoten-voorzitter Henk van de Kolk openen het programma. Frank Heemskerk, voormalig staatssecretaris Economische Zaken vraagt zich af: ondermijnt globalisering goede arbeidsvoorwaarden? Ook worden er een aantal workshops georganiseerd: vakbondsrechten in Turkije, Organising 2.0, Steengroeven in India: duurzaam natuursteen, Sociale dialoog en reorganisaties bij Philips Lighting en Vakbondsrechten in de kledingindustrie: de 'Fair Wear Formula'.

Publicatiedatum: 09-06-2010