Gemeente Brummen


Start bouw Lombok-Zuid feestelijk gevierd

(Oorspronkelijke publicatie datum: 11-06-2010)

Een nieuwe wijk die vanaf het begin enorme in de belangstelling staat. Dat constateerden wethouder Louke van Wensveen en Roosdom Tijhuis-directeur Martin Companje tijdens de feestelijke bijeenkomst rondom de start van de bouw van de eerste woningen voor de wijk Lombok-Zuid in Eerbeek. Onder andere omwonenden, kopers en andere betrokkenen waren getuigen van de officiële handeling die door wethouder Van Wensveen werd verricht.

De nieuwe Brummense wethouder, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, mocht vanuit een kraanwagen de eerste prefab-funderingsstrook aanleggen. Dit deed zij onder deskundige begeleiding met verve. In haar toespraak stond de wethouder stil bij de uitstekende samenwerking tussen gemeente en Roosdom Tijhuis. De heer Martin Companje, directeur Operations bij Roosdom Tijhuis benadrukte de bijzondere kwaliteiten van de nieuwe wijk in wording. Lombok-Zuid is prachtig gelegen aan het groen van de Veluwe. Een rustige, gevarieerde, autoluwe en kindvriendelijke wijk. Maar wel vlakbij het dorpscentrum met alle voorzieningen en levendigheid.

Gretig aftrek
De woningen in Lombok-Zuid vinden gretig aftrek. Eind 2009 kwamen de eerste 34 koopwoningen op de markt en die waren snel voorzien van een eigenaar. De verkoopbijeenkomst op 27 mei 2010, waarbij wederom 25 woningen voor de verkoop beschikbaar kwamen, was eveneens goed bezocht. De vraag (40 aanmeldingen) overtrof ook ditmaal het aanbod. Inmiddels heeft de loting bij de notaris plaats gevonden en zijn de betrokken personen persoonlijk geïnformeerd.

In Lombok Zuid worden zowel rijwoningen, tweekappers, patiowoningen als vrijstaande woningen gerealiseerd. Voor ieder wat wils, jong en oud. In totaal worden er in Lombok-Zuid ongeveer 300 tot 350 woningen gebouwd. Bij de ontwikkeling van de woningbouwplannen voor Lombok-Zuid werkt de gemeente Brummen nauw samen met Roosdom Tijhuis. De eerste fase beslaat in totaal zon 110 woningen, waarvan er nu dus al 59 in de verkoop gingen. Inmiddels is gestart met de bouw van de eerste woningen.

Meer weten?
Voor meer informatie over het woningbouwproject Lombok Zuid en de woningen die in de verkoop komen kunt u terecht op de website www.lombok-zuid.nl. Ook kunt u met uw vragen over de verkoop van de woningen te-recht bij Best Living aan de Stuijvenburchstraat 70 in Eerbeek, telefoon (0313) 65 11 99 en mailadres eerbeek@bestliving.nl.