Dienstenbond CNV

Nieuws

10 juni 2010

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden Super de Boer en Jumbo

Op 9 juni heeft CNV Dienstenbond een gesprek gevoerd met Jumbo en Super de Boer inzake het traject harmonisatie arbeidsvoorwaarden. Een extern adviesbureau legt de komende periode alle arbeidsvoorwaardelijke zaken naast elkaar en komt met een voorstel richting werkgever. Voor 24 augustus a.s. staat een nieuwe afspraak gepland, waarin CNV Dienstenbond en uw werkgever inhoudelijk het voorstel van een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket zullen bespreken. De intentie is om de harmonisatie voor kwartaal 3 afgerond te hebben.

Harmonisatie arbeidsvoorwaardenpakket
De medewerkers van Jumbo en Super de Boer hebben ieder hun eigen arbeidsvoorwaardenpakket en in sommige gevallen ook verschillende cao's. Alle medewerkers krijgen straks een zelfde arbeidsvoorwaardenpakket.
Het grootste verschil ligt bij de DC's van de beide ondernemingen. Jumbo is bezig om van de GIL naar de VGL cao te gaan. Daarnaast kent Super de Boer een eigen DC cao. Dat alles zal één pakket moeten worden. Het winkelpersoneel van beide ondernemingen valt onder de VGL CAO. Hierin zal niet heel veel veranderen. Voor de medewerkers van de hoofdkantoren liggen het loongebouw en de loonschalen op één lijn en dit zal redelijk eenvoudig samengevoegd kunnen worden.

Ik werk nu al bij Jumbo
De medewerkers van Super de Boer in de DC's die voor de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden al werkzaam (zullen) zijn bij Jumbo geldt dat zij gedetacheerd worden door Super de Boer. U behoudt uw eigen arbeidsvoorwaarden en blijft in dienst bij Super de Boer. Omdat Jumbo met een 2-ploegendienst werkt ontvangt u daarvoor de toeslag van 14% volgens de DC cao.
Voor de medewerkers in de winkel geldt het volgende. Op het moment dat de winkel omgebouwd wordt tot Jumbo filiaal zullen de arbeidsvoorwaarden m.b.t. uren en urenbelasting voorlopig worden geharmoniseerd. U bent hier door uw werkgever over geïnformeerd.

Pensioen
Ook voor het pensioen geldt dat er geharmoniseerd zal moeten worden. Dit traject is vanwege de verschillende pensioenen nogal complex en zal dan ook langer gaan duren dan de arbeidsvoorwaarden. Daarom is ervoor gekozen om de harmonisatie van de pensioenen in een apart traject te laten lopen.

Zoals u ziet staat er nog heel wat te gebeuren de komende periode. Dit gaat ook uw ongeorganiseerde collega aan! Vertel ze wat er speelt en maak ze lid. Lid worden kan nu met de eerste drie maanden gratis!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Pien Zijlstra. Telefoon 0512 - 583440, of per e-mail: p.zijlstra@remove-this.cnvdibo.nl