Ingezonden persbericht


Persbericht

Grasloper leidt student naar duurzaamheid

Amsterdam - Vrijdag 11 juni. De Escape en Sugar Factory in Amsterdam stonden afgelopen donderdagnacht in het teken van duurzaamheid. Veel studenten zetten hier letterlijk hun eerste stap op weg naar een duurzame samenleving.

De avond stond in het teken van de lancering van duurzamestudent.nl die een fris en trendy jasje heeft gekregen. Door middel van een echte 'gras' loper in combinatie met aansprekende teksten op borden heeft duurzamestudent.nl studenten duidelijk gemaakt dat duurzaamheid en het studentenleven prima samen gaan. De studenten konden hun meest inspirerende duurzame voornemens op papier zetten en hiermee gefotografeerd worden.

"Wij merken dat er aan het woord duurzaamheid nog steeds een geitenwollen sokken imago kleeft onder de 'gemiddelde' student. Met de lancering van onze nieuwe website duurzamestudent.nl en deze actie willen wij dit imago doorbreken. Juist nu zullen wij ons moeten inzetten voor een duurzame samenleving. Want wij zijn de generatie van morgen", aldus Taco Nijssen, voorzitter van Morgen - hét studentennetwerk voor een duurzame toekomst waar duurzamestudent.nl onderdeel van uitmaakt. Duurzamestudent.nl voorziet medestudenten van duurzame tips en adviezen op het gebied van studie, carrière en lifestyle.

Om de studenten een extra duwtje in de goede richting te geven konden zij diverse (duurzame) prijzen winnen. Via een zogenoemde QR- code bezochten ze met hun smartphones de actiepagina van duurzamestudent.nl. Prijzen waren bijvoorbeeld tegoedbonnen voor de webwinkels watMooi met duurzame fashion en Be so Pure met verantwoorde cosmetica. Daarnaast waren er ook goodiebags te winnen van de conceptstore Nukuhiva van Floortje Dessing en accesoires van Natural Wear. Escape en Sugar Factory gaven bovendien vrijkaarten weg.

De actie loopt online door tot en met zaterdag 12 juni, op www.duurzamestudent.nl/actie. Op deze website zijn ook de foto's van de avond terug te vinden.

Einde persbericht


---