Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Obvion uitgeroepen tot 'Hypotheekbedrijf van het Jaar'

Inzet op verantwoorde hypotheekverstrekking leidt tot winnen Gouden Schild

Heerlen, 11 juni 2010 - Tijdens de tweede editie van de Nederlandse Verzekeringsawards is Obvion uitgeroepen tot hypotheekbedrijf van het jaar. Het uitgereikte Gouden Schild is een bevestiging van de helderheid en kwaliteit van Obvion's financiële producten en een erkenning voor de jarenlange inzet op kwaliteit en service voor klanten.

Met de Nederlandse Verzekeringsawards willen de organisatoren, Kluwer en For All Finance, binnen de branche kwaliteit zichtbaar maken en kwaliteitsimpulsen stimuleren. Douwe Dijkstra, Adjunct Directeur Obvion: "Het voortouw nemen in verantwoorde hypotheekverstrekking betekent lef tonen en keuzes maken. Dat is niet altijd makkelijk. Wij gaan niet mee in een risico- of prijsconcurrentie die ten koste gaat van de goede nachtrust van onze klanten. Wij blijven verantwoorde hypotheken aanbieden tegen eerlijke en uniforme tarieven."

Consumenten ontzorgen
Obvion liet gisterenavond BNP Paribas Personal Finance en REAAL achter zich. Met trots en blijdschap werd het Gouden Schild in ontvangst genomen. John Smulders, Directeur Obvion: "Het doet ons goed dat de missie die wij hebben geformuleerd om de consument financieel te ontzorgen wordt gewaardeerd. Wij werken doelgericht aan meer bewustwording bij de consument. Transparant en helder communiceren is daarbij een voorwaarde voor succes." Om de consument in financieel moeilijke tijden te ontzorgen ontwikkelde Obvion een pakket aan diensten; TijdelijkeVerhuur bij dubbele woonlasten, RenteParkeren en een BudgetPlanner. Ontzorgen betekent niet alleen er voor de klant zijn als het even tegenzit. Het betekent ook voorkomen dat klanten niet meer lenen dan zij met hun inkomen aankunnen of dat verantwoord is ten opzichte van de waarde van de woning. Al twee jaar op rij blijkt Obvion de beste hypotheekvoorwaarden te hebben (onderzoek MoneyView). Independer onderzocht hoe klanten hypotheekaanbieders waarderen en zegt, "Obvion informeert duidelijk, komt beloften na en staat klaar voor de klant. Obvion behoort tot de vijf beste hypotheekverstrekkers".

Samen met tussenpersonen voor de consument
Dankzij het partnership dat Obvion aangaat met haar selecte groep tussenpersonen krijgt de klant op basis van betrouwbaar advies een passende hypotheek. Obvion ontwikkelt instrumenten om haar tussenpersonen te ondersteunen in het geven van goed advies. Hiervoor heeft zij opleidingen, klantpanels, instrumenten zoals het Portefeuille Platform en minicongressen, waarbij de kwaliteit van advies en de zorgplicht de leidende factor is. Vorig jaar ontving Obvion de Blauw 'Performance Award' met name voor een snelle afwikkeling van offertes, waarmee de klant snel weet of het gewenste huis op verantwoorde wijze binnen zijn bereik ligt. Dijkstra: "Het bieden van verantwoorde hypotheken is een verantwoordelijkheid die wij samen met onze tussenpersonen aangaan. Daarom wil ik bij deze ook hen feliciteren met het behalen van deze mooie prijs."

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een hypotheekbedrijf dat als doel heeft de consument financieel onbezorgd te laten wonen tijdens de gehele looptijd van de hypotheek. Vanuit het belang van consument en maatschappij staan hierbij drie beloftes centraal: betrouwbaar advies, helderheid en ontzorgende dienstverlening. Obvion werkt daarom uitsluitend met deskundige tussenpersonen. Obvion opereert vanuit Heerlen met 350 betrokken medewerkers. De hypotheekverstrekker is in 2002 voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN

Ingezonden persbericht