Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 juni 2010

Twee mannen aangehouden voor auto-inbraak

Enschede

Donderdagavond 10 juni zijn omstreeks 23.30 uur twee Enschedeërs aangehouden, nadat zij een auto-inbraak hadden gepleegd op een parkeerplaats aan het Colosseum in Enschede.

Surveillerende agenten reden donderdagavond 10 juni op het Colosseum, toen zij twee mannen zagen die zich verdacht ophielden tussen de geparkeerd staande auto's. Toen de twee mannen in een auto wegreden, noteerden de agenten het kenteken en zijn de geparkeerde auto's gaan bekijken. Ze troffen een auto aan, waarvan het portier niet afgesloten was. De bedrading van de autoradio stak uit de console en de autoradio ontbrak. Toen de eigenaresse van de auto bij haar auto kwam, constateerde zij dat haar autoradio gestolen was. Daarop hebben de agenten het kenteken nagetrokken van de auto waarin de twee mannen waren weggereden en zijn naar het adres van de eigenaar van deze auto gereden. In de Paulus Potterstraat troffen zij de auto aan. Beide inzittenden, twee Enschedeërs van 21 en 23 jaar oud, zijn aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010052214)

Agressieve dronken man aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 11 juni omstreeks 3.10 uur kreeg de politie melding van een onenigheid bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Van een 22-jarige man uit Enschede werd door horecapersoneel gevorderd een eigen meegebrachte fles jenever in te leveren of anders het pand te verlaten. Dit wilde de duidelijk onder invloed verkerende man geen van beide. De man mishandelde het personeel. Hij werd buiten de horecagelegenheid in bedwang gehouden door het personeel tot de komst van de politie. Daar werd hij direct overgedragen aan de politie. Ook tijdens de aanhouding vertoonde de man veel weerstand tegen zijn aanhouding door de politie. Hij is aangehouden wegens mishandeling en openbare dronkenschap. Hij is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. (2010052227)

Man rijdt met ongeldig verklaard rijbewijs

Vriezenveen

De automobilist werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen over de Oosterweiland in Vriezenveen op donderdag 10 juni 2010 omstreeks 14.22 uur een auto rijden. De automobilist viel op omdat hij slingerend reed. De agenten controleerden de automobilist, een 47-jarige man uit Almelo. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig te zijn verklaard. Tevens kon hij zich niet legitimeren en was de APK van zijn auto verlopen. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Zijn auto bleef aan het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010052028)