Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 11 juni 2010

Reed Business' Louise van Nispen wint KriDaTie JongTalentTrofee 2010

Op 10 juni is tijdens de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers Louise van Nispen, director van Reed Business Events, verkozen tot winnaar van de KriDaTie JongTalentTrofee.

Deze trofee wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt om jonge vrouwelijke talenten (tot 30 jaar) die met ambitie onderweg zijn naar de top in het zonnetje te zetten.

De jury prees Van Nispen om haar zichtbaarheid, enthousiasme en wil om zich te ontwikkelen.

De twee andere finalisten waren:

- Kirstin Jonetta Alink, manager Capital Management Fortis Bank Nederland;
- Yvonne Snijders, accountmanager Formule & Franchise Arrangementen ABN AMRO Bank N.V.

Louise van Nispen startte in 2004 als congresontwikkelaar. Haar talent viel op en al snel kreeg ze de leiding over een eigen team. Sinds 2009 is van Nispen director van Reed Business Events, een van Nederlands grootste en meest toonaangevende ontwikkelaars van congressen, events en andere bijeenkomsten.

Louise van Nispen: "Dit is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Ik vind het dan ook een enorme eer dat ik hem mee naar huis mag nemen. Bij Reed Business heb ik eigenlijk niet zo'n last van een glazen plafond, vrouwen en mannen krijgen bij ons gelijke kansen. Maar bij andere bedrijven is dat wel anders, daarom vind ik het ook erg belangrijk dat daar aandacht voor is door het uitreiken van de KriDaTie JongTalentTrofee en de jaarlijkse Topvrouw van het Jaar verkiezing."

Over de KriDaTie JongTalentTrofee
Eind april 2010 is door de jury de voorselectie gedaan uit vele toptalenten die door verschillenden organisaties en instanties zijn voorgedragen. Uit de negen genomineerden zijn drie finalisten gekozen. In de derde ronde, die op dinsdag 1 juni 2010 plaatsvond, kregen de drie finalisten de gelegenheid zich persoonlijk te presenteren. De jury selecteerde uit de drie finalisten de winnares.

De jury bestond uit:

- Lidewey van der Sluis (Hoogleraar Strategisch Talent Management aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij directeur en oprichter van het Powerhouse 'Competing for Talent');
- Martijn Tubbergen (Etnische vrouwelijke manager van het jaar 2009 en Algemeen Directeur van de instelling voor gesloten jeugdzorg Almata);
- Els van Noorduyn (mede-oprichter en -eigenaar van KriDaTie, bureau voor talentmanagement en naamgever van de trofee: " KriDaTie Jong TalentTrofee").

Topvrouw van het jaar
Isabelle Spindler-Jacobs, directeur Retail Heineken Nederland, werd tijdens de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers tot Topvrouw van het Jaar 2010 gekozen. Zij volgt Conny Braams op, die in juni 2009 werd gekozen tot Topvrouw van het Jaar 2009. Marianne van Leeuwen, CEO van Reed Business Nederland, was één van de finalisten van die verkiezing.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht