Stichting Natuur en Milieu

Ook Belgische leasesector maakt autos veel zuiniger met Cleaner Car Contracts

11 juni 2010 - Vandaag tekenen niet minder dan zes grote Belgische lease- en verhuurbedrijven een Cleaner Car Contract met de Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen. De ruim 30.000 nieuwe autos die Athlon Car Lease, Avis, Dexia Auto Lease, Dockx, ING Car Lease en KBC Autolease in 2012 zullen inkopen, gaan gemiddeld niet meer dan 120 gr CO2 /km uitstoten.

De markt vraagt dus dubbel zo snel zuinige wagens als producenten ze plannen aan te bieden. We hopen dat de autoconstructeurs versneld hun gamma vergroenen en zo inspelen op de gewijzigde vraag.

Cleaner Car Contracts is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu, in samenwerking met milieuorganisaties in België, Duitsland, Denemarken en Italië. Bond Beter Leefmilieu (BBL) de Belgische partner van het Europese Cleaner Car Contracts programma, is enthousiast over de positieve reactie binnen de Belgische autoverhuursector. Een derde van autoverhuursector gaat onmiddellijk in op onze uitnodiging tot het versneld invoeren van meer groenere wagens. We hopen dat de autoconstructeurs tijdig inspelen op deze stijgende vraag, aldus Jan Turf, beleidscoördinator van BBL.

Het programma Cleaner Car Contracts is goed voor klimaat en milieu, maar juist ook voor bedrijven en autobestuurders. Zuinige leaseautos verbruiken immers een stuk minder brandstof en zijn fiscaal aantrekkelijk. Europa kan bedrijven helpen kosten te besparen door autofabrikanten scherpere CO2 -normen op te leggen. Dat stimuleert innovatie zodat er snel nog meer keuze komt in zuinige, zakelijke automodellen.

Meer informatie via www.cleanercarcontracts.eu

Publicatiedatum: 10-06-2010