Ingezonden persbericht


Vodafone Nederland lanceert samen met Inter Access een online werkplek

Hilversum, 11 juni 2010 - Vodafone Nederland en Inter Access bundelen hun krachten rondom de WerkPlek 2.0-oplossing van Inter Access. Binnen de samenwerking levert Vodafone de noodzakelijke communicatiediensten waarmee mobiel werken en data-uitwisseling tussen vestigingen mogelijk wordt, en zorgt Inter Access voor de achterliggende informatiearchitectuur en het applicatielandschap, die het nieuwe werken ondersteunen. De samenwerking brengt daarmee mobiel werken en het nieuwe werken samen binnen één geïntegreerde oplossing: WerkPlek 2.0. WerkPlek 2.0 kan vanuit de cloud worden geleverd of specifiek voor een klant worden ingericht.

Met WerkPlek 2.0 leveren Vodafone Nederland en Inter Access een integrale, flexibele en transparante werkplek- en communicatieoplossing waarbij een klant betaalt voor de gebruikte functionaliteit. Met behulp van WerkPlek 2.0 kan een medewerker overal, altijd en via elk device toegang krijgen tot bedrijfsinformatie en kantoorapplicaties, en kan hij of zij samenwerken en communiceren met andere informatiewerkers binnen of buiten de organisatie. Buiten de praktische voordelen van mobiel werken (minder files, minder reizen, minder benodigde vierkante meters kantooroppervlakte) worden de productiviteit en de effectiviteit van de individuele medewerkers, alsook de flexibiliteit van de organisatie verhoogd. Het nieuwe werken draait om informatie delen en samenwerking tussen informatiewerkers.

"Zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid staat het nieuwe werken sterk in de belangstelling", aldus Michel de Meijer, CEO van Inter Access. "Mobiel werken is een van de pijlers van het nieuwe werken, een trendbreuk in de manier van werken bij organisaties. Tot nu toe staan in organisaties vooral de processen centraal. Bij het nieuwe werken stel je de mens centraal. Je biedt medewerkers de tools om slimmer samen te werken, los van tijd en plaats. Zij kunnen dankzij die tools relevante informatie sneller ontsluiten en daardoor klanten beter helpen. Met de samenwerking tussen Vodafone en Inter Access wordt er een bundeling gemaakt tussen communicatiediensten en de noodzakelijke informatiearchitectuur, waarmee het nieuwe werken toegankelijk wordt voor een bredere doelgroep in de Nederlandse markt."

Flor Konings, Head of Enterprise Marketing Vodafone Nederland: "Bij bedrijven en organisaties neemt de vraag naar volledig convergente en beheerde ICT-oplossingen toe. Door de samenwerking met Inter Access breiden wij de dienstverlening aan onze klanten uit en zijn we daarmee in staat verdere invulling te geven aan behoeften die klanten en prospects hebben."

###

Over Vodafone Nederland
Vodafone is een van de grootste mobiele-communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen verspreid over vijf continenten, alsmede partnernetwerken in circa veertig landen wereldwijd. Per 31 maart 2010 heeft Vodafone proportioneel ruim 340 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie ga naar www.vodafone.com.

Over Inter Access
Met ruim zevenhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit voorop staat. Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen. Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht